Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Καταλύεται το κράτος ή κοντή μνήμη;

γράφει η Άντα Ψαρρά
Για όσους πολιτικούς δυσανασχετούν με την κατάλυση του κράτους λόγω των κινητοποιήσεων, καταλήψεων και διαδηλώσεων, με αφορμή τη σκληρή απεργία πείνας για την αποφυλάκιση των συγγενών κρατουμένων και την κατάργηση των εκδικητικών διατάξεων που αφορούν όχι την ποινική αλλά την μετέπειτα μεταχείριση τους εντός φυλακών, θυμίζουμε το ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών» αλλά και όλου του υπόλοιπου Τύπου τις τελευταίες ημέρες του 2014 και λίγο πριν ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου αποφασίσει να υποχωρήσει μέσα στη Βουλή και να δώσει τέλος στην παράταση της αγωνία για τη ζωή του Νίκου Ρωμανού.
9/12/2014
«Συνεχίζεται το κύμα αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό, με σειρά καταλήψεων ανά την Ελλάδα και κείμενα συμπαράστασης.
  •  Καταλήψεις δημαρχείων: Χανιά, Ζωγράφου, Γιάννενα, Καβάλα (από 8/12), Αγία Παρασκευή, Βύρωνας, Νέα Φιλαδέλφεια, Περιστέρι (από 7/12), Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Κομοτηνή, Τήνος, Κέρκυρα.
  •  Καταλήψεις σχολών: Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πειραιά (από χθες), ΕΜΠ, Κτίριο Διοίκησης ΤΕΙ Αθήνας, ΓΣΕΕ (από 4/12), Πρυτανεία ΑΠΘ, Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ, Ιατρική Σχολή Λάρισας (κτίριο Κατσίγρα), Κτίριο Διοίκησης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
  •  Σε λοιπά κτίρια: Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» - Θησείο, Παράρτημα Πάτρας, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο - Χανιά (από 1/12), Εργατικά Κέντρα Αλεξανδρούπολης, Θεσσαλονίκης, Ξάνθης.
  •  Πάνω από 250 γιατροί, νοσηλευτές και υγειονομικοί υπάλληλοι υπογράφουν κείμενο στήριξης για τον Ρωμανό.
  •  Ψήφισμα εξέδωσε χθες και το Συντονιστικό Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.
  •  Συμβολική κατάληψη του κτιρίου του ΕΟΤ στο Παρίσι πραγματοποιήθηκε χθες.»
Θυμίζουμε ακόμα ότι κατειλημμένη μέχρι και το τέλος της απεργίας πείνας του Ρωμανού ήταν και η Νομική!
Τι είναι λοιπόν αυτό που σήμερα οδηγεί τους όψιμους αγανακτισμένους να μιλούν για την κατάλυση του κράτους; Μήπως απλά η αλλαγή της κυβέρνησης; Η ζωή ενός είχε μεγαλύτερη σημασία από τη ζωή των 20;

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *