Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Νωρίτερα η άρση των μέτρων για μετακινήσεις σε Κρήτη, Ρόδο και Κέρκυρα



Η κυβέρνηση εξετάζει να άρει τους περιορισμούς για ελεύθερες μετακινήσεις σε τρία από τα μεγαλύτερα νησιά της χώρας νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό που προέβλεπε αυτό να γίνει την 1η Ιουνίου.

Χωρίς να γίνουν γνωστές λεπτομέρειες αναφορικά με τα κριτήρια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, άφησε ορθάνοιχτο παράθυρο άρσης των περιοριστικών μέτρων μετακίνησης των πολιτών σε Κρήτη, Ρόδο και Κέρκυρα. Ο κυβερνητικός αξιωματούχος προσδιόρισε την ημερομηνία στις 18 Μαΐου, ημερομηνία που σηματοδοτεί την έναρξη των μετακινήσεων προς την ηπειρωτική Ελλάδα. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό που γνωρίζαμε μέχρι και σήμερα η πρόσβαση στα νησιά της χώρας θα είναι ελεύθερη για όλους από την 1η Ιουνίου.

Ωστόσο, ενδέχεται να αρθούν τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων προς τα νησιά νωρίτερα, ανέφερε (ΣΚΑΪ) ο Στ. Πέτσας, κάνοντας αναφορά στα μεγάλα νησιά που «έχουν κατάλληλες υποδομές για να στηρίξουν τα πιθανά κρούσματα». Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχουν γίνει συζητήσεις και αναμένεται στις επόμενες μέρες να γίνουν και επίσημες ανακοινώσεις. «Περιμένουμε την εισήγηση των ειδικών», τόνισε.

Τραπεζοκαθίσματα

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση, ευρισκόμενη κάτω από την πίεση της συρρίκνωσης της οικονομίας, αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα τη διάταξη του υπουργείου Εσωτερικών για την αύξηση των τετραγωνικών στους εξωτερικούς χώρους καταστημάτων χωρίς αύξηση των τελών και την διευθέτηση για τους εσωτερικούς χώρους. Ο Στ. Πέτσας υποστήριξε πως έχει τεθεί σχέδιο για πεζοδρόμηση, αλλά οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν με το άνοιγμα των καταστημάτων. «Ο,τιδήποτε μας βοηθάει να είμαστε έξω, με ασφάλεια και χωρίς συγχρωτισμό, είναι προς το συμφέρον όλων» ανέφερε.


Παραλίες και καταστήματα εστίασης

Ακόμα ένα μέτρα που εξετάζεται να εφαρμοστεί νωρίτερα αφορά το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης και οργανωμένων παραλιών. Αν η επιτροπή κρίνει ότι κάποια μέρη του σχεδίου μπορούν να επισπευσθούν η κυβέρνηση θα τα εξετάσει σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέροντας πως βρισκόμαστε εν αναμονή των στοιχείων μέσα στη βδομάδα και αν αυτά ευνοούν «θα εξεταστεί σοβαρά το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης και οι οργανωμένες παραλίες νωρίτερα». 































0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *