Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Έβρος: Η κατάρρευση του εθνικιστικού παροξυσμού





*...Για να διευκρινίσουμε κάτι: Από χθες (το αργότερο) καταρρέει το εξωφρενικό, σωβινιστικό, ρατσιστικό, πατριδοκάπηλο σόου του Φεβρουαρίου μέσα στα αδιέξοδά του και τις αντιφάσεις του. Το ακροδεξιό ξεσάλωμα εναντίον των προσφύγων στα σύνορα, η πιο άγρια και προκλητική απανθρωπία, αλλά και η παροξυσμική, κυβερνητικά οργανωμένη, παραπληροφόρηση, ενδύθηκαν μανδύες εθνεγερτικού κιτς φοβερής επικινδυνότητας, μέγιστης ασχήμιας και ποταπότητας. Έπνιξαν κάθε ψύχραιμη άποψη, κάθε διαφορετική αφήγηση, με περισσότερο ψέμα, διαβολές και απειλές, χωροθέτησαν "εσωτερικούς εχθρούς" και τάισαν το ασυνείδητο της εκ του ασφαλούς (κουραδο)μαγκιάς ακροδεξιών "εθνικών ακροατηρίων" με "γιαγιαδίστικες" πιτούλες αφιονισμένων στερεοτύπων, ζυμωμένες στα παραμεθόρια σκηνικά από τη μαγιά της Χρυσαυγουλίτης και τις χερούκλες του SSKAI.

Βεβαίως, λοιπόν, και θα κρεμάσουμε κουδούνια στους φαιοκίτρινους κυβερνητικούς, τώρα που αυτό το έκτρωμα καταρρέει στις αμήχανες επικοινωνιακές τους ευθυγραμμίσεις: έστησαν μια πρωτοφανή, παροξυσμική κλιμάκωση, επικίνδυνη για την ειρήνη και τη δημοκρατία, ώστε να ικανοποιήσουν και να συσπειρώσουν τα εγχώρια φασισταριά γύρω από την κάλπη τους, ενώ τώρα, παγιδευμένοι πάλι στις πολύμορφες συνέπειες των αδίστακτων τακτικισμών και του ακροδεξιού λαϊκισμού τους, υποτιμούν τη νοημοσύνη μας και τη μνήμη μας ακόμα.

Όχι, φαιοκίτρινοι, εξίσου γελοίοι, θρασύδειλοι και αιμοδιψείς, γνωρίζουμε πολύ καλά πώς, τι και γιατί το κάνατε. Γι' αυτό, όπως είχε γράψει κάποτε εκείνος ο Σαίξπηρ Ουίλλιαμ του Τζων στην "Τρικυμία" (μτφρ. Βασίλη Ρώτα), "πρόγκα τους και γιούχα τους, πρόγκα τους και γιούχα τους, ελεύθερη είναι η σκέψη". Η ίδια σκέψη που, προ τριών μηνών, στραγγαλιζόταν και διωκόταν, μέσα στο αποπνικτικό κιτς του στρατηγού Γλεντζέ με τα νάιλον βυζαντινά του, από το διευρυμένο "μακελειό" της ενημέρωσης. Η ίδια σκέψη που ποδοπατιόταν από τον εθνικιστικό καλπασμό στα πρωτοφασιστικά τάγματα, τα οποία όριζαν τα γράδα της προδοσίας μαζί με ακροκεντρώους ανιματέρ. Η ίδια σκέψη που θυσιαζόταν για μια πρόβα ξενηλασίας και ποινικοποίησης του αντιεθνικισμού και των κινημάτων ειρήνης, μέσα στην έξαλλη και μωρή κολακεία του Μητσοτάκη Εξαδάκτυλου...
   

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *