Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Η Air Canada απολύει 19.000 εργαζόμενους για να «διαφυλάξει» τα ταμειακά διαθέσιμά της!



Η μεγαλύτερη καναδική αεροπορική εταιρεία, Air Canada, ανακοίνωσε θα μειώσει το εργατικό της δυναμικό έως και 60%, ως συνέπεια της κατάρρευσης των δραστηριοτήτων της. Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, η ζημιά είναι τέτοια εξαιτίας της πανδημίας ώστε δεν προβλέπει ότι θα υπάρξει επιστροφή στη φυσιολογική της λειτουργία σύντομα.


Η Air Canada, που απασχολεί περίπου 38.000 εργαζομένους, έχει μειώσει τις πτήσεις της κατά 95% λόγω του κλεισίματος των συνόρων και των περιοριστικών μέτρων.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Ως εκ τούτου πήραμε σήμερα την πολύ επώδυνη απόφαση να μειώσουμε τις δραστηριότητές μας βάσει των προβλέψεων, το οποίο σημαίνει δυστυχώς μια μείωση του εργατικού μας δυναμικού από 50-60%», δηλαδή κατά τουλάχιστον 19.000 ανθρώπους.


Το σημερινό εργατικό δυναμικό της εταιρείας επιτρέπει την εκτέλεση περίπου 1.500 πτήσεων ημερησίως από 258 αεροπλάνα. Η Air Canada έχει αναστείλει τις περισσότερες διεθνείς πτήσεις της, συμπεριλαμβανομένων αυτών προς τις ΗΠΑ μετά την ανακοίνωση για το προσωρινό κλείσιμο των συνόρων μεταξύ της χώρας αυτής και του Καναδά για να αποτραπεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού. Συνεχίζει να εξυπηρετεί το σύνολο του Καναδά, αλλά σε μειωμένο αριθμό αεροδρομίων.

«Στη σημερινή συγκυρία μια λειτουργία σε τέτοια κλίμακα δεν είναι βιώσιμη για το μέλλον», επισημαίνει η εταιρεία και προσθέτει:

«Ενεργούμε με τον τρόπο αυτόν για να διαφυλάξουμε τα ταμειακά διαθέσιμά μας, για να ανταποκρίνεται το μέγεθος της επιχείρησης στο επίπεδο της κυκλοφορίας που αναμένεται ότι θα υπάρχει μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα και για να είμαστε σε θέση να επανεκκινήσουμε την ανάπτυξή μας όταν θα επανέλθει η κατάσταση».

Επίσης, επισημαίνει ότι έχει έρθει σε επαφή με τα συνδικάτα για το σχέδιό της να προχωρήσει σε απολύσεις, οι οποίες θα αρχίσουν από τις αρχές Ιουνίου.

Στα τέλη Μαρτίου η εταιρεία είχε θέσει σε προσωρινή ανεργία περισσότερους από 16.500 εργαζομένους, προτού ανακοινώσει στις αρχές Απριλίου ότι εξέταζε να τους επαναπροσλάβει χάρη σε πρόγραμμα επιδότησης μισθών της κυβέρνησης Τριντό. Το πρόγραμμα αυτό παρατάθηκε χθες Παρασκευή έως τα τέλη Αυγούστου.    













0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *