Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Η κραυγή των «αόρατων» της Αμερικής


Χιλιάδες άνθρωποι, αφροαμερικανοί και λευκοί, διαδηλώνουν για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Στη Μινεάπολη, στη Νέα Υόρκη, στην Ατλάντα, στην Ουάσινγκτον, παντού.

-Η αστυνομία και η εθνοφρουρά χτυπούν αδιάκριτα και κάνουν αθρόες συλλήψεις.

Στο Barclays Center χρησιμοποιούν λεωφορείο για να μεταφέρει τους συλληφθέντες διαδηλωτές, όμως ο οδηγός του λεωφορείου αρνήθηκε να το οδηγήσει. Οι διαδηλωτές χειροκροτούν.

Άλλοι διαδηλωτές πολιορκούν το κτίριο του CNN. Θέλουν να μπουν μέσα. Τους ψεκάζουν με σπρέι πιπεριού. Η εφημερίδα Star Tribune θεωρεί ότι οι διαδηλωτές είναι εξοργισμένοι με το κανάλι, γιατί πιστεύουν ότι αυτό δημιούργησε "το τέρας" που λέγεται Ντόναλντ Τραμπ.

Οι διαδηλωτές δεν πιστεύουν πια όσα τους λένε. Ο Derek Chauvin ο δολοφόνος του Τζορτζ Φλόιντ συνελήφθη και κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία εξ αμελείας! Σύμφωνα με τη Star Tribune , οι αρχές της Μινεσότα είχαν προηγουμένως ενημερώσει για την κράτηση του Chauvin και ότι "η έρευνα συνεχίζεται" για τους τρεις άλλους αστυνομικούς που ήταν παρόντες στη σκηνή του δράματος. Τι άραγε ερευνούν;

 -Ανάμεσα στους διαδηλωτές είναι και μυστικοί μπάτσοι, έχουν για αναγνώριση ένα λευκό περιβραχιόνιο. Διακρίνονται και τα καλώδια από τα ακουστικά στα αυτιά τους.

-Κι ένας 12χρονος, ο Κίντρον Μπράιαντ, Συγκλονίζει: «Είμαι ένας νέος μαύρος άντρας που προσπαθεί να επιβιώσει».

«Όταν κοιτάζω γύρω μου και βλέπω τι συμβαίνει στους μαύρους, αισθάνομαι να με κυνηγούν σαν να είμαι θήραμα».

«Έχουμε παλέψει πολύ, θέλω να ζήσω, Θεέ προστάτεψέ με»
   












πηγή

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *