Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Γερμανία: Έρχεται «τσουνάμι απολύσεων»


Έρευνα του οικονομικού Ινστιτούτου Ifo του Μονάχου


Tους ερχόμενους μήνες αναμένεται «τσουνάμι απολύσεων», σύμφωνα με δημοσίευμα της ελληνικής έκδοσης της ιστοσελίδας της Deutsche Welle. Η εκτίμηση βασίζεται σε έρευνα  που διενήργησε και δημοσίευσε τη Δευτέρα το οικονομικό ινστιτούτο Ifo του Μονάχου.

Συγκεκριμένα, εκατοντάδες επιχειρήσεις διαφόρων κλάδων σχεδιάζουν να προχωρήσουν τους επόμενους μήνες σε χιλιάδες απολύσεις ή να μην παρατείνουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου. «Από δω και πέρα η κρίση αρχίζει να πλήττει την αγορά εργασίας», επισήμανε ο οικονομολόγος του Ifo Κλάους Βολράμπε.

Σύμφωνα με την έρευνα του ινστιτούτου σχετικές αποφάσεις έλαβαν τον Απρίλιο

το 58% των επιχειρήσεων στην εστίαση,
το 50% των ξενοδοχείων,
το 43% των ταξιδιωτικών γραφείων
και το 39% των επιχειρήσεων στην αυτοκινητοβιομηχανία.
Το 18% των επιχειρήσεων στη Γερμανία εν γένει φέρονται να έχουν προχωρήσει ήδη σε μείωση προσωπικού.

Από την έρευνα προκύπτει ότι δεν πλήττονται όλες οι περιοχές της Γερμανίας στον ίδιο βαθμό. Μαζικές απολύσεις αναμένονται μεταξύ άλλων στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, με το 22% των συμμετεχόντων στην έρευνα να δηλώνει ότι σχεδιάζει περικοπές θέσεων αλλά και στη Βαυαρία όπου το αντίστοιχο ποσοστό βρίσκεται στο 20%.

Λιγότερες, αλλά σίγουρα όχι αμελητέες αναμένονται στα κρατίδια του Ζάαρ και της Ρηνανίας-Παλατινάτου, με το 11% των επιχειρήσεων να ετοιμάζουν απολύσεις, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στην έρευνα του Ifo.

Στην Γερμανία, ήδη φαίνεται ποιοι θα πληρώσουν την υγειονομική κρίση.

Αλήθεια, όταν οι επιχειρήσεις έβγαζαν κέρδη τα μοίραζαν στους εργαζόμενους και τώρα «μοιράζονται» τη μείωση κερδών με απολύσεις; Δεν περιμένουμε απάντηση… 
































0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *