Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

Ν. Καπραβέλος στον Ν.Ευαγγελάτο και στην εκπομπή LIVE NEWS : "Τι λέτε κύριε; Τα σχολεία δεν έπαιξαν ρόλο στη διασπορά της νόσου;"

 


 Ο διευθυντής της ΜΕΘ εξέφρασε την ανησυχία του για την πανδημία, την έξαρση της Ομικρον, αλλά και το άνοιγμα των σχολείων

 

 

 

Ο συντονιστής διευθυντής Β’ ΜΕΘ, του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος εξέφρασε στο LIVE NEWS του MEGA την ανησυχία του για την πορεία της πανδημίας, την έξαρση της μετάλλαξης όμικρον, αλλά και το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου.

 

 

 

«Δεν υπάρχει κανένας γονιός που να θέλει ανοιχτά σχολεία και κλειστά νοσοκομεία. Σήμερα είχαμε 57 εισαγωγές, η σημερινή εφημερία ήταν πολύ δύσκολη. Οι μονάδες είναι καλυμμένες στο 100%, υπάρχουν άρρωστοι, διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, που προσπαθούμε να τους διαχειριστούμε. Αυτή τη στιγμή δεν κατανοώ τη συζήτηση που έχει προκύψει. Δε ζητήσαμε κλείσιμο των σχολείων, ούτε των αθλητικών διοργανώσεων, ζητήσαμε απεγνωσμένα να μείνουν ανοιχτά τα νοσοκομεία», ανέφερε αρχικά ο κ. Καπραβέλος.

 

 

 

 

 

«Για μας προέχει η ανθρώπινη ζωή, δεν κατανοώ γιατί υποβαθμίζεται η αξία της ανθρώπινης ζωής. Ο αριθμός των νεκρών ειδικά με τα δεδομένα που θα προκύψουν, είναι ανησυχητικός, δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια στα θύματα και στους αρρώστους εκτός ΜΕΘ, και στην υποβάθμιση των άλλων ασθενειών που αντιμετωπίζονται στο νοσοκομείο και να μην συζητάμε μία μικρή παράταση του ανοίγματος των σχολείων».

 

Ο Νίκος Ευαγγελάτος προκάλεσε την οργή του Ν. Καπραβέλου όταν ισχυρίστηκε ότι το μοντέλο 50%+1 για τα σχολεία λειτούργησε καλά μέχρι τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με τους επιστήμονες της Επιτροπής και την κυβέρνηση και επέμενε ότι το μέτρο δούλεψε καλά! 




«Δεν γίνεται να μην μας ανησυχεί η θνητότητα στην Ελλάδα. Η οριστική λύση είναι ο εμβολιασμός, ωστόσο, η πολιτεία αρνείται να προχωρήσει στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα», κατέληξε στις δηλώσεις του, ο κ. Καπραβέλος.   






πηγή


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *