Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

Με self τα «βγάλανε», με self τα «βάζουν», τι έχουν τα έρμα και κολλάνε!

 


Ένα επιπλέον self test και αυτό μόνο για την πρώτη εβδομάδα είναι το …πρόσθετο μέτρο που παίρνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Γενάρη και ενώ η πανδημία σαρώνει τη χώρα!

 

Το άνοιγμα των σχολείων κατά από αυτές τις συνθήκες και ενώ η μετάλλαξη Όμικρον καλπάζει αποτελεί άλλο ένα κομμάτι της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση των «αρίστων».

 

 

Οι κυβερνώντες έχοντας υιοθετήσει πλήρως το δόγμα της «ανόσιας της αγέλης» παίζουν «παιχνίδια» με την υγειονομική ασφάλεια του λαού αδιαφορώντας πλήρως για τις τραγικές συνέπειες. Σε αυτή τη λογική υποτάσσουν τη λειτουργία της κοινωνίας, της εκπαίδευσης και της εργασίας στις «ανάγκες» της αγοράς.

 

Σε αυτή την κατεύθυνση η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας απαιτούν μαθητές και εκπαιδευτικοί με ένα απλό self test να στοιβαχτούν μέσα σε τάξεις(που μετά τις συγχωνεύσεις που εφάρμοσε το υπουργείο Παιδείας φτάνουν τους 27 ακόμα και 30 μαθητές ανά τμήμα) και να κάνουν μάθημα όταν μέσα, έξω και δίπλα από τα σχολεία υπάρχουν χιλιάδες κρούσματα κορωνοϊού.

 

Οι κυβερνώντες μέσα σε θλιβερά ρεκόρ κρουσμάτων διατηρούν τα ίδια πρωτόκολλα «υπερμετάδοσης» (που είχαν όταν και τα κρούσματα ήταν μερικές εκατοντάδες) και συνιστούν «ψυχραιμία» κλείνοντας σε όλες τις πτώσεις την «ατομική ευθύνη». Είναι ενδεικτικό ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να διατηρήσει την απαράδεκτη πρόβλεψη του 50%+1, που σημαίνει ότι για να κλείσει ένα τμήμα θα πρέπει να νοσούν πάνω από τα μισά παιδιά!

 

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, οι μαθητές:

 

— Θα κάνουν 3 self test μόνο όμως για την πρώτη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, όλοι οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά self test εντός 24 ωρών πριν πάνε στο σχολείο (δηλαδή όχι νωρίτερα από τις 8.30 π.μ. της Κυριακής 9 Γενάρη) και ακολούθως την Τρίτη και την Πέμπτη. Τα self test θα διατεθούν δωρεάν στα φαρμακεία αυτή την εβδομάδα.

 

— Τη δεύτερη εβδομάδα τα self test θα είναι δύο (Τρίτη και Πέμπτη για να μην κάνουμε και σπατάλες) και θα διενεργούνται και από τους εμβολιασμένους μαθητές και εκπαιδευτικούς. Οι ανεμβολίαστοι δάσκαλοι θα συνεχίσουν να κάνουν rapid test με δικά τους έξοδα, όπως πριν.

 

Σε περίπτωση κρούσματος στο τμήμα, δεν θα εφαρμόζεται η λογική του «σταυρού», δηλαδή των αυξημένων ελέγχων μόνο στα παιδιά που κάθονται κοντά στο κρούσμα, αλλά θα γίνονται έλεγχοι σε όλους του μαθητές. Έτσι, οι ανεμβολίαστοι συμμαθητές ενός τμήματος θα κάνουν 2 rapid και 3 self test, ενώ οι εμβολιασμένοι συμμαθητές τους θα κάνουν σύνολο 3 self test δωρεάν την εβδομάδα. Οι ανεμβολίαστοι δάσκαλοι θα κάνουν 2+2 rapid και ένα self test και οι εμβολιασμένοι δάσκαλοι θα κάνουν 3 self test δωρεάν την εβδομάδα.

 

Τα πρωτόκολλα για τα φροντιστήρια και τα ΑΕΙ θα συνεχίζουν ως έχουν.

 

 

Η κυβέρνηση για πολλοστή φορά αγνόησε κάθε αίτημα μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών:

 

— Για αραίωση των μαθητών ανά σχολική τάξη

 

— Για προσλήψεις εκπαιδευτικών και δημιουργία μικρότερων τμημάτων

 

— Για διενέργεια ελέγχων από εξειδικευμένα κλιμάκια του ΕΟΔΥ ανά σχολικό συγκρότημα.  

 

Με self test λοιπόν έκλεισαν τα σχολεία για τις διακοπές με self test τα άνοιξαν. Μαθητές και εκπαιδευτικοί από Δευτέρα σε καθημερινή βάση καλούνται να δώσουν  «μάχη» με τον κορωνοϊό και να προστατεύσουν την υγεία τους…    







πηγή

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *