Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

Γνώριζε ο Μητσοτάκης για την πώληση του Predator στη Μαδαγασκάρη; [έγγραφο]

 


Την περασμένη εβδομάδα ένα ρεπορτάζ των New York Times ήρθε να προκαλέσει πανικό στο Μαξίμου σε ένα από τα πολλά επεισόδια του σκανδάλου των υποκλοπών. Η εφημερίδα αποκάλυπτε και με τη διαβεβαίωση του πρώην, πλέον, εκπροσώπου του ΥΠΕΞ ότι η κυβέρνηση είχε δώσει άδεια στην Intellexa να πουλήσει το Predator στη Μαδαγασκάρη.

 

Ως συνήθως ο πρωθυπουργός παρέμεινε εξαφανισμένος και σε αυτή την υπόθεση, ενώ η κυβέρνηση προσπάθησε να διαψεύσει τα πεπραγμένα του γγ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Γιάννη Σμυρλή.

 

Η ιστοσελίδα Documento, όμως, δίνει σήμερα στη δημοσιότητα έγγραφο με το οποίο φαίνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στο κέντρο και αυτής της υπόθεσης.

Σημειώνεται, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, από τις 23 Ιουλίου 2019 η αλληλογραφία από τις διευθύνσεις Α,Β,Γ, Δ και Ε του υπουργείου Εξωτερικών διαβιβαζόταν και στο γραφείο του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου. Ως εκ τούτου τα έγγραφα της Β6 Διεύθυνσης του ΥΠΕΞ που είχαν σχέση με την εξαγωγή του Predator στη Μαγαδασκάρη ήταν σε γνώση του Κυριάκου Μητσοτάκη.   



πηγή

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *