Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Καλπάζουν τα κέρδη των τραπεζών από ληστρικά επιτόκια και προμήθειες..!

 


«Οι τράπεζες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της συνάντηση του με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου. «Να επανεξετάσουν τις 12 διαφορετικές προμήθειες που επιβάλλουν οι τράπεζες στους πολίτες» ζήτησε από τις διοικήσεις τους ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

 

Αυτές ήταν οι δύο …ρηξικέλευθες παρεμβάσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών μπροστά στο τραπεζικό πάρτι των πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Μητσοτάκης και Σταϊκούρας …«έτριξαν» τα δόντια στους τραπεζίτες. Μπροστά στα ληστρικά κέρδη των τραπεζών ο Μητσοτάκης ζήτησε να …αναλάβουν τις ευθύνες τους και ο Σταϊκούρας να …επανεξετάσουν τις προμήθειες! Τους «τσάκισαν»…

 

 

Όλο αυτό το σκηνικό της εξαπάτησης του λαού στήνεται μπροστά σε πρωτοφανή κέρδη που συσσωρεύουν οι τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες έπειτα από τρία κερδοφόρα τρίμηνα το 2022.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία 9μηνου:

 

— Η Εθνική Τράπεζα κατέγραψε καθαρά μετά φόρων κέρδη 680 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο, επιτυγχάνοντας ενίσχυση της οργανικής της κερδοφορίας κατά 14% σε ετήσια βάση. Μάλιστα το Γ’ τρίμηνο 2022, τα καθαρά έσοδα της τράπεζας από τόκους αυξήθηκαν κατά 11% σε τριμηνιαία βάση. Επίσης τα καθαρά έσοδα από προμήθειες αυξήθηκαν 22% σε ετήσια βάση!

 

— Η Eurobank ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 932 εκατ. ευρώ το 9μηνο του 2022, από 298 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2021. Τα καθαρά έσοδα από τόκους διαμορφώθηκαν στο 1,1δισ. ευρώ, ενώ τα καθαρά έσοδα από αμοιβές και προμήθειες ενισχύθηκαν κατά 21,1% σε 395 εκ. ευρώ.

 

— Η Πειραιώς ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 386 εκατ. ευρώ το 9μηνο του 2022. Με ισχυρή αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους το 3ο τρίμηνο 2022, κατά 8% σε τριμηνιαία βάση στα 331 εκατ. ευρώ. Και νέο ιστορικό ρεκόρ παραγωγής καθαρών εσόδων από προμήθειες στα 128 εκατ. ευρώ το 3ο τρίμηνο 2022.

 

— H Alpha Bank γνώρισε κερδοφορία ύψους 335,4 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2022. Στο εννεάμηνο τα έσοδα από προμήθειες ανήλθαν στα 298,2 εκατ. ευρώ. Το καθαρό έσοδο τόκων σε επίπεδο εννεαμήνου διαμορφώθηκε σε 925 εκατ. ευρώ.  





Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *