Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Προς απεργία διαρκείας οι καθηγητές στα σχολεία

Μαζική συμμετοχή στις συνελεύσεις των ΕΛΜΕ

Προς απεργία με διάρκεια προσανατολίζονται οι αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των καθηγητών στα γυμνάσια και τα λύκεια, ενώ μια σειρά σύλλογοι δασκάλων στα σχολεία προτείνουν να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο αντιδρώντας στα σχέδια περικοπών, απολύσεων και κλεισιμάτων της κυβέρνησης. Η απεργία έκοψε το νήμα του 66% των απαιτούμενων ψήφων από τις γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ.
Υπέρ των πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιών, με ενδιάμεσες γενικές συνελεύσεις, ψήφισαν 53 από τις 59, σε σύνολο 88 ΕΛΜΕ πανελλαδικά. Υπέρ του πλαισίου αιτημάτων ψήφισαν 54 από τις 59 ΕΛΜΕ, ποσοστό 98,2%. Από τους 438 ψήφους των ΕΛΜΕ, η απεργία συγκεντρώνει μέχρι στιγμής 303, ποσοστό 93,5%, αναφέρει η ανακοίνωση των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων Συσπειρώσεων Κινήσεων ΔΕ.
Οι ΕΛΜΕ ψήφισαν, στη συντριπτική πλειοψηφία τους, υπέρ της απεργίας αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας στον χώρο της εκπαίδευσης, αλλά όλα θα κριθούν στη συνεδρίαση των προέδρων των ΕΛΜΕ, όπου θα υπάρξει και η τελική απόφαση για τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης.
Υπενθυμίζεται πως πριν μερικόύς μήνες η κυβέρνηση επιστράτευσε τους εκπαιδευτικούς όταν ψήφιζαν για απεργία στις πανελλαδικές εξετάσεις στις συνελεύσεις των ΕΛΜΕ εκείνων των ημερών, αλλά στη συνέλευση των προέδρων το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό, που σημαίνει πως θα υπάρξει μάχη για την έκβαση της απόφασης.
Τη Δευτέρα, οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ θα συνεδριάσουν με τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ, προκειμένου να αποφασιστεί εάν οι καθηγητές θα προχωρήσουν σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες (πρόταση της παράταξης που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ - 3 έδρες στο ΔΣ) που συμπίπτει με την απεργία διαρκείας (ΑΝΤΑΡΣΥΑ - 2 έδρες), 48ωρη απεργία, 12-13 Σεπτεμβρίου (πρόταση των παρατάξεων που πρόσκεινται στη ΝΔ και το ΚΚΕ - 3 και 2 έδρες αντίστοιχα) ή δύο 48ωρες απεργίες, 18-19 και 25-26 Σεπτεμβρίου (ΠΑΣΟΚ - 1 έδρα).
Στο πλευρό των καθηγητών έχουν συνταχθεί οι δάσκαλοι αλλά και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.
Οπως αναφέρει η ανακοίνωση των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων Συσπειρώσεων Κινήσεων ΔΕ το “απεργιακό ποτάμι ξεκίνησε και πίσω δε γυρνά!” και καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να προσέλθουν μαζικά στις Γενικές Συνελεύσεις που απομένουν και συσπειρωμένοι στις απεργιακές επιτροπές, να περιφρουρήσουν τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων, να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους.
«Να ενημερώσουμε τους μαθητές μας και τους γονείς τους. Να απλώσουμε χέρι συντονισμού σε όλους τους αγωνιζόμενους κλάδους, τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Τους ανέργους, τη νεολαία. Να καλέσουμε όλη την κοινωνία να πλαισιώσει με τις προσδοκίες και την οργή της, τον αγώνα ελπίδας που ξεκινάμε αποφασιστικά» συμπληρώνει η ανακοίνωση.
Και κλείνει καλώντας κάθε συνάδελφο, «να πάρει δυναμικά τη θέση του στο μπλοκ του αγώνα, για μόρφωση, δουλειά, δημόσια, κοινωνικά αγαθά, ελευθερία. Για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Για να σπάσει ο φόβος και η υποταγή και να ξαναγεννηθεί η ελπίδα.
Όλοι μαζί, μαχητικά, αποφασιστικά! Θα τους νικήσουμε!».

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *