Γεμάτη εντάσεις ήταν η ακρόαση του Γ. Μυλόπουλου στη Βουλή για τον διορισμό του στην Αττικό Μετρό. Βολές και κατά Σπίρτζη εξαπέλυσε η αντιπολίτευση.
Οι στενές σχέσεις του πρώην πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλο με τον ΣΥΡΙΖΑ και η τοποθέτηση του στο ΔΣ της «Αττικό Μετρό» ως πρόεδρου από τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη προκάλεσε σωρεία ενστάσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Ο Γιάννης Τραγάκης (ΝΔ) απευθυνόμενος προς τον υπουργό σημείωσε ότι δεν τον εκπλήσσει η επιμονή του να διορίζει ανθρώπους που είναι φίλοι του.
Στο ίδιο πνεύμα και ο Γιάννης Μανιάτης (ΠΑΣΟΚ) διαμήνυσε ότι πρέπει να κάποια στιγμή να τελειώσει ο μύθος του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς.
Αγριος καυγάς Λυκούδη - Μυλόπουλου
Οξύτατος ήταν και ο συνήθως ήπιος Σπύρος Λυκούδης.
«Μόνο για λόγους πολιτικής αξιοπρέπειας βρισκόμαστε σε μια απόσταση από τον τρόπο που ασκεί την πολιτική του ο κ. Μυλόπουλος» δήλωσε ο βουλευτής του Ποταμιού.
Υπενθύμισε ότι ο πρώην πρύτανης είχε αρθρογραφήσει χρησιμοποιώντας υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά του Ποταμιού του παραλληλίζοντας το με «τα νερά των υπονόμων».
Το σχόλιο του αμετανόητου κ. Μυλόπουλου «είμαι καθηγητής υδραυλικής και ξέρω πως λειτουργούν τα κανάλια της αποχέτευσης» έκανε τον κ. Λυκούδη έξαλλο.
«Δεν ντρέπεστε για την απάντηση αυτή» τον ρώτησε οργισμένος και συνέχισε «δεν μπορεί να μην επηρεάζει τη κρίση μας ότι με την τοποθέτηση του καλύπτονται νομικές εκκρεμότητες όπως με το μουσείο Τεχνολογίας» ανέφερε και υποστήριξε ότι ο κ. Μυλόπουλος «καθάρισε» έπειτα από σχετική νομοθετική παρέμβαση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη.
Για την επιβεβαίωση της κομματοκρατίας μίλησε και ο Μάριος Γεωργιάδης από την Ένωση Κεντρώων ο οποίος ρώτησε τον κ. Μυλόπουλο αν έχει σχέση με κάποιον συνονόματο του ο οποίος τοποθετήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
«Δεν τον έβαλα εγώ» επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς ο πρώην πρύτανης.
Ο Σπίρτζης άκουγε αλλά δεν ...υπερασπίστηκε τον Μυλόπουλο
Εντύπωση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι παρά την σκληρότατη κριτική που δέχθηκε ο νέος πρόεδρος της «Αττικό Μετρό» ο κ. Σπίρτζης δεν βρήκε να πει ούτε μια λέξη συμπαράστασης.
Έτσι ο κ. Μυλόπουλος υπερασπίστηκε μόνος τον εαυτό του. Ισχυρίστηκε ότι οι επιθέσεις εναντίον σχετίζονται με την κριτική που έχει ασκήσει στο νόμο Διαμαντοπούλου. Αντέτεινε ότι υπάρχουν 27 εισαγγελικές έρευνες που μπήκαν όλες στο αρχείο επειδή δεν εντοπίστηκαν στοιχεία εις βάρος του.
Η μόνη υπόθεση που έφτασε στο ακροατήριο- είπε- ήταν το ταξίδι του στην Κωνσταντινούπολη στο οποίο συμμετείχε –εξήγησε- ως επιστημονικός υπεύθυνος για την ιερά μονή της Χάλκης.
«Δεν είχε σχέση με το γάμο της κουμπάρας του;» παρενέβη ο Ηλίας Κασιδιάρης. «μας παραμυθιάζει» φώναξε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής και επιτέθηκε κατά του πρώην πρύτανη αποκαλώντας τον «λαμόγιο» που πήγε από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ.
«Είναι ο πρύτανης της διαπλοκής και της λαμογιάς» είπε και επιτέθηκε και στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη στην οποία υπενθύμισε ότι βόλεψε και εκείνη τον σύζυγο της σε μια «ανύπαρκτη» ΔΕΚΟ.
Λίγο πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης ο κ. Μυλόπουλος απάντησε εμμέσως και στον κ. Λυκούδη τονίζοντας ότι ουδέποτε έγραψε κάτι προσωπικό αλλά ανέπτυξε τις πολιτικές του απόψεις.
0 comments :
Δημοσίευση σχολίου