Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Φοροελαφρύνσεις και παροχές ανακοινώνει ο πρωθυπουργός



Σε εξέλιξη βρίσκεται ευρεία υπουργική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συζήτηση να περιστρέφεται γύρω από το πακέτο των φοροελαφρύνσεων και παροχών που σχεδιάζει η κυβέρνηση. Τα θετικά μέτρα κλείδωσαν στη πολύωρη συνάντηση που είχε το περασμένο Σάββατο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο με το ποσό που πρόκειται να διατεθεί να προσεγγίζει το 1 δισ. ευρώ.

Παρόντες στη σύσκεψη του Μαξίμου είναι, μεταξύ άλλων, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Έφη Αχτσιόγλου.

Όπως έγραψε η «Εφημερίδα των Συντακτών» οι νέες φοροελαφρύνσεις θα χρηματοδοτηθούν από το υπερπλεόνασμα του 2019, το οποίο το οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι θα ανέλθει στο 4,1% έναντι αρχικής πρόβλεψης για 3,6%. Η διαφορά του 0,6% του ΑΕΠ σε σχέση με τον μνημονιακό στόχο (3,5%) αντιστοιχεί σε δημοσιονομικό χώρο 1,14 δισ. ευρώ.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως ο Αλέξης Τσίπρας ανέβαλε τη σημερινή του περιοδεία στα Γιάννενα, την οποία θα πραγματοποιήσει το Σαββατοκύριακο παρέα με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο. Η αναβολή μόνο τυχαία δεν πρέπει να θεωρείται καθώς ο πρωθυπουργός, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου μαζί με το οικονομικό επιτελείο στις 19:00 στο Ζάππειο Μέγαρο, ανακοινώνοντας το πακέτο των μέτρων.

Στο πακέτο που θα ανακοινώσει ο Αλέξης Τσίπρας περιλαμβάνονται:
Δέσμευση για διατήρηση του αφορολόγητου ορίου στα σημερινά επίπεδα.
Καταβολή επιδόματος στους συνταξιούχους ή διαφορετικά 13η σύνταξη.
Μετάταξη συγκεκριμένων προϊόντων από τον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ 24% στον χαμηλό 13%.

Επαναφορά της έκπτωσης στην περίπτωση εφάπαξ καταβολής του φόρου.
Νέες διορθωτικές κινήσεις στον ΕΝΦΙΑ, περιορισμένου όμως κόστους. 


























0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *