Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

Επιστολή προς τον υπουργό Υποδομών





Επιστολή* [την οποία κοινοποιεί, αν δεν έχει ήδη κοινοποιηθεί στον Ελληνα πρωθυπουργό] προς τον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή υπογράφει ο κ. Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, πρόεδρος του Ομίλου Εταιρειών Μηχανικής, μίας από τις πέντε που έχουν υπογράψει [σε σύνολο οκτώ] σύμβαση με το Δημόσιο με σκοπό την κατασκευή μέρους της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου αλλά ο υπουργός αρνείται να τηρήσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις, διότι ο ίδιος επιθυμεί το όλο έργο να το αναλάβει μία και μόνο κοινοπραξία, έξω από τις οκτώ! Για φαντάσου. Εχει ενδιαφέρον ο προσωπικός τόνος της επιστολής, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Καλά, είσαι υπουργός Υποδομών και δεν ξέρεις ότι έχουν υπογραφεί πέντε συμβάσεις και όχι μία; (σ.σ.: Ο υπουργός είχε πει στη Βουλή ότι μόνο ένας εργολάβος έχει υπογράψει τη σύμβαση). Δεν ξέρεις ότι η ιταλική εταιρεία, που δεν υπάρχει, εκτελεί δύο από τις πέντε; Και ποιος, κύριε, σου έδωσε το δικαίωμα να με προσβάλλεις τόσο ανέντιμα ενώπιον του ελληνικού Κοινοβουλίου; Και άσχετος και ανίκανος και ψεύτης και θρασύδειλος».

Εκτός από τα «κοσμητικά» επίθετα ακολουθούν και ερωτήσεις, εξόχως διαφωτιστικές και αποκαλυπτικές:


α) Γιατί δεν πληρώνεις την προκαταβολή; Με ποιο δικαίωμα παρανομείς και δεν τηρείς τις συμβατικές υποχρεώσεις σου;

β) Γιατί δεν πληρώνεις τις εκτελεσθείσες εργασίες εδώ και πέντε μήνες; Οι λογαριασμοί βρίσκονται στο γραφείο σου εδώ και είκοσι μέρες (η επιστολή έχει ημερομηνία 3/12/2019). Γιατί, για να ισχυριστείς στην κ. Vestager (επίτροπος Ανταγωνισμού) ότι “δεν κάνουν τίποτα -απορροφήσεις σχεδόν μηδέν”;!!!

γ) Και γιατί τέλος πάντων θέλεις να ακυρώσεις πέντε συμβάσεις, να πληρώσεις αποζημιώσεις για πέντε και όχι για μία σύμβαση και να δώσεις το έργο στους νταβατζήδες με όχι πολύ “εξωφρενικό ποσό”; Ποιος ο λόγος; Μήπως έχεις δέσμευση; Μήπως θέλουν αντάλλαγμα, γιατί δεν έκαναν την αύξηση στα διόδια;

Και αντί να ερευνήσεις την απάτη στην Αττική Οδό με τις “συντηρήσεις”, αντί να δεις το όργιο πληρωμών στην Κορίνθου-Πατρών... θέλεις να δώσεις στην Τέρνα και το βόρειο κομμάτι του Ε-65 με έκπτωση 0% αντί για διαγωνισμό με έκπτωση 50%. Και ακούσαμε ότι θέλεις να δώσεις στους νταβατζήδες και 350 εκατ. ευρώ για να μην μπαζώνουν οι αυτοκινητόδρομοι. Δηλαδή δεν φτάνει που δεν τα έκαναν και δεν τιμωρήθηκαν, θα τους ξαναπληρώσεις! Κουφό δεν ακούγεται;

»Και τέλος πάντων ποιος είσαι, κύριε, που θίγεις την τιμή και την υπόληψή μου; Εγώ αγωνίστηκα 60 χρόνια. Εχτισα εκατοντάδες έργα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, βοήθησα την Πατρίδα όποτε μου το ζήτησε. Πολέμησα εδώ και σαράντα χρόνια, κόντρα στη διαπλοκή και τη διαφθορά, τους νταβατζήδες που κάνουν καρτέλ για να παίρνουν τα έργα με 5-7% και να κλέβουν δισεκατομμύρια από το Ελληνικό Δημόσιο. Εσύ τι είσαι, κύριε; Τι έκανες; Ενα κομπλεξικό, εμμονικό άτομο, που φέρεις ένα ιστορικό όνομα που δεν αντέχεις να το σηκώσεις. Και βέβαια θα σε μηνύσουμε και θα σε ξεσκεπάσουμε. Σαμποτάρεις το έργο και χωρίς αιδώ κατηγορείς άλλους για το έγκλημα που διαπράττεις.

»Και τι νομίζεις επιτέλους; Επειδή σου δώσανε ένα υπουργείο -μόνο και μόνο επειδή σε λένε Καραμανλή- ότι μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις; Υπάρχουν νόμοι, κύριε...».

* Χωρίς σχόλιο.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *