Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών ξεκαθαρίζει: Οι συστάσεις για κορονοϊό δεν εξαιρούν τη Θεία Κοινωνία


Η ΟΕΝΓΕ με ανακοίνωση τοποθετείται αναφορικά με δηλώσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας


Πολύς λόγος έχει γίνει τις τελευταίες μέρες σχετικά με το αν ο κορονοϊός μπορεί να μεταδοθεί και μέσω της Θείας Κοινωνίας.

Λοιμωξιολόγοι και γιατροί έχουν τοποθετηθεί και έχουν εκφραστεί κατά της πιθανότητας να εξαπλωθεί ο ιός με αυτόν τον τρόπο, ενώ ο ΕΟΔΥ δεν παίρνει σαφή θέση. Όπως και να 'χει, απορίες γεννώνται αναφορικά με το αν πρέπει τα θρησκευτικά πιστεύω να μπαίνουν πάνω από την επιστήμη και την πρόληψη εξάπλωσης της επιδημίας.

Από την πλευρά της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος μέσω ανακοίνωσης τοποθετείται επί του θέματος και ξεκαθαρίζει ότι οι συστάσεις αφορούν και τη μετάληψη στην εκκλησία.


Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών ξεκαθαρίζει: Οι συστάσεις για κορονοϊό δεν εξαιρούν τη Θεία Κοινωνία

"Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της για δημόσιες δηλώσεις κάποιων γιατρών που με απαράδεκτο τρόπο υποτάσσουν την επιστημονική αλήθεια στις προσωπικές θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, χρησιμοποιώντας έτσι αδόκιμα τους επιστημονικούς τους τίτλους για να παραπληροφορούν την κοινή γνώμη για σοβαρά θέματα δημόσιας υγείας.

Όπως έχει ήδη τονιστεί, η μετάδοση των τρεχουσών εποχικών ιώσεων αναπνευστικού (κορωνοϊού και γρίπης) γίνεται με σταγονίδια που εκπέμπονται από την στοματοφαρυγγική κοιλότητα και την μύτη πασχόντων. Γι’ αυτό συνιστώνται τα αναγκαία προφυλακτικά μέτρα. Οι συστάσεις αυτές φυσικά και δεν περιλαμβάνουν εξαιρέσεις για λόγους θρησκευτικούς, μυστηριακούς ή μεταφυσικούς.

Είναι απαράδεκτο να σιωπούν για τέτοιες αντιεπιστημονικές δηλώσεις τόσο η ηγεσία του αρμόδιου κρατικού οργανισμού (ΕΟΔΥ), όσο και η ηγεσία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας είμαστε στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης της υγείας του λαού και σε ότι αφορά την άσκηση της ιατρικής και σε ότι αφορά την αγωνιστική διεκδίκηση αποκλειστικά δημόσιας, απολύτως δωρεάν, καθολικής, ισότιμης περίθαλψης.

Θα είμαστε και στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης της επιστημονικής αλήθειας ενάντια στην μεταφυσική και στον κάθε προέλευσης σκοταδισμό".  



















0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *