Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Οι New York Times αποκαλύπτουν τα κρυφά φορολογικά αρχεία του Τραμπ- Πληρώνει φόρους 750$!

 


Σύμφωνα με τους New York Times ο πρόεδρος των ΗΠΑ, δεν πλήρωσε παρά μόλις 750 δολάρια (!) σε ομοσπονδιακούς φόρους το 2016, τη χρονιά κατά την οποία εξελέγη πρόεδρος της χώρας, και κατόπιν άλλα τόσα το 2017! Η αποκάλυψη της εφημερίδας, η οποία δημοσίευσε χθες Κυριακή πληροφορίες για τις φορολογικές δηλώσεις του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα την τελευταία 20ετία, αναμένεται να προκαλέσει τριγμούς στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών κι ενδεχομένως να καταφέρει καίριο πλήγμα ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοέμβρη.

«Δεν πλήρωσε καθόλου φόρους για τα εισοδήματά του κατά τη διάρκεια των 10 από τα προηγούμενα 15 χρόνια, κατά κύριο λόγο διότι δήλωσε περισσότερες ζημίες παρά κέρδη», τόνισε η αμερικανική εφημερίδα. Οι φορολογικές δηλώσεις του μεγιστάνα των ακινήτων που έγινε πρόεδρος και θα διεκδικήσει την επανεκλογή του την 3η Νοεμβρίου βρίσκονται στην καρδιά μιας μακρόχρονης δικαστικής μάχης, καθώς ο Τραμπ αρνείται πάντοτε να τις δώσει στη δημοσιότητα, ερχόμενος σε ρήξη με την πολιτική παράδοση δεκαετιών στις ΗΠΑ.

 

«Οι NYT εξασφάλισαν φορολογικές δηλώσεις 20 και πλέον ετών τόσο του κ. Τραμπ όσο και των εκατοντάδων εταιρειών που συγκροτούν τον επιχειρηματικό οργανισμό του, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερών πληροφοριών για τα δύο πρώτα χρόνια του στην εξουσία. Δεν περιλαμβάνονται οι φορολογικές δηλώσεις του ή τα ατομικά του εισοδήματα το 2018 ή το 2019», αναφέρει η εφημερίδα, η οποία υπόσχεται νέες αποκαλύψεις τις επόμενες ημέρες.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, παρότι ο Τραμπ είχε εισοδήματα 427,4 εκατομμυρίων δολαρίων επί μια δεκαετία από το ριάλιτι σόου του, διάφορες χορηγίες και συμφωνίες, κατάφερε να μειώσει στο ελάχιστο τις οφειλές του δηλώνοντας μεγάλες ζημίες στην επιχειρηματική αυτοκρατορία του. Κατά τους Τάιμς, ο μεγιστάνας δήλωσε ζημία 47,4 εκατομμυρίων δολαρίων το 2018, παρά το ότι είχε έσοδα 434,9 εκατομμυρίων εκείνη τη χρονιά.

 

Αντιδρώντας, ο Τραμπ έκανε λόγο, όπως συνηθίζει σε περιπτώσεις τέτοιων δημοσιευμάτων, για «fake news», «ψευδείς ειδήσεις».

 

Γράφουν οι New York Times:

 

Οι Times έλαβαν τα φορολογικά στοιχεία του Ντόναλντ Τραμπ για περισσότερες από δύο δεκαετίες, αποκαλύπτοντας περιουσιακά στοιχεία, τεράστιες διαγραφές, μάχη ελέγχου και εκατοντάδες εκατομμύρια χρέους που οφείλονται.

 

Από τους Russ Buettner , Susanne Craig και Mike McIntire

 

Ο Donald J. Trump πλήρωσε 750 $ σε ομοσπονδιακούς φόρους εισοδήματος τη χρονιά που κέρδισε την προεδρία. Κατά τον πρώτο χρόνο του στον Λευκό Οίκο, πλήρωσε άλλα 750 $.

 

Δεν είχε καταβάλει καθόλου φόρους εισοδήματος σε 10 από τα προηγούμενα 15 χρόνια – κυρίως επειδή ανέφερε ότι έχασε πολύ περισσότερα χρήματα από ό, τι έκανε.

 

Καθώς ο πρόεδρος διεξάγει εκστρατεία επανεκλογής, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, ότι κινδυνεύει να χάσει, τα οικονομικά του βρίσκονται υπό πίεση, περιτριγυρισμένα από απώλειες και εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια στο χρέος που οφείλονται προσωπικά. Επίσης, κρέμεται από αυτόν για μια δεκαετία μάχη ελέγχου με την Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων για τη νομιμότητα μιας επιστροφής φόρου 72,9 εκατομμυρίων δολαρίων που ισχυρίστηκε και έλαβε, αφού δήλωσε τεράστιες απώλειες. Μια αρνητική απόφαση θα του κόστιζε περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια.

 

Οι φορολογικές δηλώσεις που ο κ. Τραμπ έχει από καιρό αγωνιστεί για να διατηρήσει την ιδιωτική αφήγηση μιας ιστορίας ουσιαστικά διαφορετικής από αυτήν που έχει πουλήσει στο αμερικανικό κοινό. Οι αναφορές του στο IRS απεικονίζουν έναν επιχειρηματία που παίρνει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια ετησίως, αλλά αντιμετωπίζει χρόνιες απώλειες που χρησιμοποιεί επιθετικά για να αποφύγει την καταβολή φόρων. Τώρα, με τις οικονομικές του προκλήσεις να αυξάνονται, τα αρχεία δείχνουν ότι εξαρτάται όλο και περισσότερο από το να κερδίζει χρήματα από επιχειρήσεις που τον θέτουν σε πιθανή και συχνά άμεση σύγκρουση συμφερόντων με τη θέση του ως προέδρου.

 

Οι New York Times έλαβαν δεδομένα φορολογικής δήλωσης για περισσότερες από δύο δεκαετίες για τον κ. Τραμπ και τις εκατοντάδες εταιρείες που απαρτίζουν την επιχειρηματική του οργάνωση, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερών πληροφοριών από τα δύο πρώτα χρόνια της θητείας του. Δεν περιλαμβάνει τις προσωπικές του επιστροφές για το 2018 ή το 2019. Αυτό το άρθρο προσφέρει μια επισκόπηση των ευρημάτων των The Times. επιπλέον άρθρα θα δημοσιευθούν τις επόμενες εβδομάδες.

 

Οι επιστροφές είναι μερικές από τις πιο περιζήτητες και κερδοσκοπικές εγγραφές στην πρόσφατη μνήμη. Στα τέσσερα σχεδόν χρόνια του κ. Τραμπ – και κατά τη διάρκεια των ατελείωτων δεκαετιών του στο κοινό – δημοσιογράφοι, εισαγγελείς, πολιτικοί της αντιπολίτευσης και συνωμοτιστές, με περιορισμένη επιτυχία, προσπάθησαν να ανασκάψουν τα αινίγματα των οικονομικών του. Από τη φύση τους, οι αρχειοθετήσεις θα αφήσουν πολλές ερωτήσεις αναπάντητες, πολλοί ερωτηθέντες ανεκπλήρωτες. Περιλαμβάνουν πληροφορίες που ο κ. Τραμπ έχει αποκαλύψει στο IRS και όχι τα ευρήματα μιας ανεξάρτητης οικονομικής εξέτασης. Αναφέρουν ότι ο κ. Τραμπ κατέχει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία, αλλά δεν αποκαλύπτουν τον πραγματικό του πλούτο. Ούτε αποκαλύπτουν συνδέσεις που δεν είχαν αναφερθεί προηγουμένως με τη Ρωσία.

 

 

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *