Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Οι μαθητές στα κάγκελα και οι αισχροί στα κανάλια

 


Οι μαθητές και οι μαθήτριες διεκδικούν το αυτονόητο, ζητούν καθαρίστριες στα σχολεία και μείωση των μαθητών ανά τάξη. Σε 200 ανέρχονται τα σχολεία που είναι σε κατάληψη και σήμερα θα γίνει συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, διεκδικώντας μέτρα υγειονομικής προστασίας.

 

Η κυβέρνηση απαντά σ’ αυτό με τον προπαγανδιστικό της μηχανισμό! Με την κατασυκοφάντηση του αγώνα των παιδιών και τη διαστρέβλωση των αιτημάτων τους.

 

Την κατεύθυνση δίνει «Η Καθημερινή» και ακολουθεί ο ΣΚΑΪ και οι λοιποί.

 

Δείτε με ποιο τρόπο η… αντικειμενική δημοσιογραφία του διευθυντή της «Καθημερινής» Αλ. Παπαχελά υπονομεύει τον αγώνα των μαθητών. Τίτλος στην πρώτη σελίδα: «Καταλήψεις σχολείων ακόμη και για τα Rafale». Και το κείμενο αρχίζει αναφέροντας τα παράλογα αιτήματα! Από τη μέση και μετά το κείμενο προσπαθεί να σώσει την πληγείσα αντικειμενικότητα και να καλύψει την ωμή προπαγάνδα, γράφοντας τα εξής: «Βέβαια, οι μαθητές προτάσσουν αιτήματα όπως η αύξηση του προσωπικού καθαριότητας και η μείωση των μαθητών ανά τάξη».

 

Οι μαθητές «βέβαια προτάσσουν», μόνο που οι προπαγανδιστές της «Καθημερινής» δεν προτάσσουν τα κύρια αιτήματα των μαθητών, αλλά κάποια που είναι ικανά να στηρίξουν την συκοφαντική τους εκστρατεία.

 

Μ’ αυτές τις συκοφαντίες θα «οπλίσουν» την επιχειρηματολογία της «σιωπηλής πλειοψηφίας» των νοικοκυραίων, που επικαλούνταν πρωί πρωί οι Οικονόμου και Πορτοσάλτε στον ΣΚΑΪ.

 

Παλιά την πρόκληση «κοινωνικού εμφύλιου», στρέφοντας μία κοινωνική ομάδα εναντίον άλλης, την έλεγαν «κοινωνικό αυτοματισμό»…   















πηγή

        

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *