Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Ημίμετρα Χαρδαλιά: Κλείνουν περίπτερα και κάβες τα μεσάνυχτα

 


Συνεχίζει τις σπασμωδικές ενέργειες για την καταπολέμηση της έξαρσης του κορονοϊού η κυβέρνηση, με νέα ημίμετρα που βάζουν στο στόχαστρο νεολαία και πλατείες.

 

Η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να αναλάβει αποφασιστική δράση για ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, για αλλαγές στην εκπαίδευση και λήψη αποφάσεων για τη πανδημία και προτιμά να πετάει το μπαλάκι της ευθύνης στους πολίτες, όπως φάνηκε ξεκάθαρα και από το χθεσινό μήνυμα του πρωθυπουργού.

 

Σε συνέχεια αυτής της στρατηγικής, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε νέα περιοριστικά μέτρα για περίπτερα, κάβες και καταστήματα ψιλικών, αλλά και για την εστίαση.

 

Συγκεκριμένα, στην Περιφέρεια Αττικής και στις περιοχές που είναι σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων, δηλαδή στην Ημαθία, στο Κιλκίς, στην Πέλλα, στην Πιερία, στη Χαλκιδική, στα Χανιά, στο Ηράκλειο Κρήτης, στη Ζάκυνθο, στη Λέσβο και στη Μύκονο αναστέλλεται η λειτουργία κάθε είδους επιχείρησης λιανικής πώλησης αγαθών όπως τα περίπτερα, τα μίνι μάρκετ και οι κάβες. Από το μέτρο εξαιρούνται τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων. Τόσο στις παραπάνω περιοχές όσο και στις περιοχές που βρίσκονται σε επιδημιολογική επιτήρηση, δηλαδή στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στις περιφερειακές ενότητες της Θεσσαλονίκης, Καρδίτσας, Λάρισας, Κέρκυρας στο δήμο Βόλου, στη Σαντορίνη , στη Ρόδο, στην Κώ, στην Πάρο και στην Αντίπαρο επιτρέπεται το take away, το drive through και το delivery για τα εστιατόρια με εξαίρεση την πώληση αλκοόλ. Το μέτρο ισχύει από αύριο 5 το πρωί έως τις 4 Οκτωβρίου. Επιπρόσθετα αναπροσαρμόζεται και το ωράριο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε όλες τις περιοχές που είναι σε καθεστώς είτε ειδικών περιοριστικών μέτρων ή επιδημιολογικής επιτήρησης και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος έκλειναν από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί. Πλέον τα καταστήματα αυτά μπορούν να λειτουργούν από τις 5 το πρωί και όχι από τις 7 όπως ίσχυε μέχρι στιγμής. 'Αρα από αύριο στις 5 το πρωί αναπροσαρμόζεται το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις περιοχές που είναι σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων ή επιδημιολογικής επιτήρησης.

 

Μεταξύ άλλων ο Νίκος Χαρδαλιάς συμφώνησε απόλυτα με την εκβιαστική χθεσινή φράση του πρωθυπουργού «αυτοπροστασία ή καραντίνα» σημειώνοντας ότι ««το δίλημμα του πρωθυπουργού είναι ξεκάθαρο. Παίρνουμε μέτρα για να μην χρειαστεί να πάρουμε άλλα. Αυτή τη στιγμή, σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση που βρισκόμαστε ειδικά στην Αττική, το ζήτημα είναι να εφαρμόσουμε τα μέτρα, να αυτοπεριοριστούμε. Εφόσον τα μέτρα αυτά δεν αποδώσουν θα δούμε όλα τα υπόλοιπα μέτρα, αν φτάσουμε σε ένα σημείο που δεν μπορεί να αποδώσει κανένα μέτρο προφανώς θα πάμε στην ύστατη λύση που είναι το θέμα της καραντίνας».

 

Στις, επίμονες είναι η αλήθεια, ερωτήσεις δημοσιογράφων για πρόσφυγες και μετανάστες ο υφυπουργός τόνισε «υπάρχει μια κινητικότητα και ένα ιδιαίτερο φορτίο στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας και σε συγκεκριμένες περιοχές. Κάποιες από αυτές τις ιχνηλατήσεις προφανώς έχουν σημείο αναφοράς τους συμπολίτες μας που είναι μετανάστες. Η στρατηγική μας στις περιπτώσεις αυτές είναι μια στρατηγική συνολική η οποία αφορά σε μέτρα τα οποία εφαρμόζονται ήδη με ελέγχους από το υπουργείο Υγείας, με αστυνόμευση μεγαλύτερη των χώρων που μπορεί να δημιουργηθούν συναθροίσεις με σκληρές, αυστηρές ιχνηλατήσεις στο κομμάτι των κρουσμάτων και ιδιαίτερα των στενών επαφών».

 

Σημειώνεται ότι πριν από λίγο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 286 νέα κρούσματα με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 16.913.

 

Την ίδια στιγμή, 63 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, με διάμεση ηλικία τα 69 έτη. Εξάλλου, άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων να ανέρχεται σε 369.  






















πηγή














πηγή

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *