Του Δημήτρη Χρήστου
Σαμαράς και Βενιζέλος... ανακάλυψαν την κοινή ιδεολογία τους, που είναι η σωτηρία της πατρίδας. Με τα μέτρα που συνεχίζει να εφαρμόζει η δικομματική πλέον κυβέρνηση, έχοντας ξεφορτωθεί τον Κουβέλη, η σωτηρία της πατρίδας δεν περιλαμβάνει τους πατριώτες. Ίσως εξαιρούνται οι συμπατριώτες του κ. Σαμαρά. Η πατρίδα, στο νέο σκηνικό, δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα προνομιούχο οικόπεδο για το οποίο γλείφονται οι πιστωτές της χώρας. Υποτίθεται πως ό,τι κάνουν θα οδηγήσει στην εξυγίανση του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και κατά συνέπεια στην ανάπτυξη. Πλην όμως, ό,τι κάνουν οδηγεί στη χρεωκοπία, στην απόγνωση, στην εξορία και στον θάνατο τους Έλληνες, γιατί το οικόπεδο πρέπει να παραδοθεί καθαρό και αποψιλωμένο από τα εγχώρια ζιζάνια.
ΣΤΙΣ τελευταίες ειδήσεις, μάθαμε ότι σχεδιάζεται η τριχοτόμηση της ΔΕΗ σε ΔΕΗ δικτύων, ΔΕΗ παραγωγής και ΔΕΗ εμπορίας, με στόχο να πουληθούν πιο εύκολα σε ξένους επενδυτές έως το 2016. Τι κερδίζει η ελληνική οικονομία από την εκχώρηση του εθνικού μονοπωλίου στην ηλεκτρική ενέργεια; Ανταγωνισμός δεν θα υπάρχει ούτε στα δίκτυα, ούτε στην εμπορία, ούτε όμως και στην παραγωγή. Θα γίνει φτηνότερο το ρεύμα; Γιατί; Ποιος θα τους πιέσει να ρίξουν τις τιμές; Επιχείρησαν κάμποσοι να μπουν στην παραγωγή, αλλά, βλέποντας ότι δεν συμφέρει, αντί να επενδύσουν παραγωγικά στράφηκαν στα έτοιμα και στην εξαγορά ενός στρατηγικού εθνικού τομέα. Οι καταναλωτές πληρώνουν με καπέλο 30% το φυσικό αέριο. Υποχρέωσαν τις βιομηχανικές επιχειρήσεις να απολύσουν, να κόψουν μισθούς και δικαιώματα για να γίνουν -λέει- πιο ανταγωνιστικές, αλλά ξέχασαν να αφαιρέσουν από το τιμολόγιο το καπέλο που πηγαίνει στα γκόλντεν μπόις της ΔΕΠΑ και τους μεσάζοντες. Τελικά, οι βιομηχανίες εξακολουθούν να συρρικνώνονται και να βάζουν λουκέτα.
ΤΟ ΙΔΙΟ σκοπεύουν να κάνουν και με την ΕΑΣ (τεχνολογία αμυντικών συστημάτων), την ΕΒΟ και τη μεγάλη παραγωγό νικελίου, τη ΛΑΡΚΟ. Ούτε η υπερανάπτυξη της Τουρκίας στα αμυντικά συστήματα τους ενοχλεί, ούτε η προσφορά τεχνολογικής υποστήριξης από τους Ισραηλινούς στο πλαίσιο της ανταπόδοσης για την παραχώρηση ελληνικού εναερίου και χερσαίου χώρου για τις ασκήσεις του στρατού τους τους συγκινεί! Ποιος τελικά είναι ο σκοπός τους;
ΕΧΟΥΝ φουσκώσει τη φορολογία επί των ακινήτων σε αντικειμενικές αξίες που είναι 50% υψηλότερες των εμπορικών, σε μια εποχή δραματικής ύφεσης, με τη δραστηριότητα να έχει μηδενιστεί και τις τιμές να έχουν καταβαραθρωθεί. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, από 148.125 αγοραπωλησίες ακινήτων που έγιναν το 2007, πέρυσι πραγματοποιήθηκαν μόλις 29.584, ενώ φέτος ο αριθμός τους δεν έχει ξεπεράσει τις 4.976, καθιστώντας έτσι σαφή τον μαρασμό του κλάδου. Μη λησμονείτε πως μιλάμε για έναν κλάδο με τουλάχιστον 100 είδη βιομηχανίας και άλλες τόσες επαγγελματικές ειδικότητες που εξαφανίζονται. Και σαν να μην αρκούν αυτά, ετοιμάζονται για μαζικές κατασχέσεις πρώτης κατοικίας όσων έχουν οφειλές προς το Δημόσιο.
Ο ΔΟΓΜΑΤΙΚΑ νεοφιλελεύθερος υπουργός ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης κατάφερε τελικά και πέρασε με νόμο το πρώτο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Για να εκμεταλλευτούμε τον κυριακάτικο τζίρο -είπε-, ώστε να δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας!Δηλαδή υπάρχει ζήτηση και χρήμα που δεν πέφτει στην αγορά επειδή τα καταστήματα δεν ανοίγουν τις Κυριακές; Το χρήμα που θα καταναλωθεί τις Κυριακές δεν θα επηρεάσει το χρήμα που καταναλώνεται στις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας; Απλώς, οι μεγάλοι της αγοράς θα αποσπάσουν νέο μερίδιο από την πίτα που θα χάσουν οι μικροί, απολύοντας τους υπαλλήλους τους μέχρι να βάλουν λουκέτο. "Ανοίγουν τα καταστήματα τις Κυριακές για να μας κλείσουν" ήταν το σύνθημα της ΓΣΕΒΕΕ. Κάτι περισσότερο γνωρίζουν. Το ότι 1.000.000 ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) λόγω αδυναμίας καταβολής των εισφορών έχουν χάσει το δικαίωμα ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης δεν λέει τίποτα σε κανέναν ιδεολόγο πατριώτη;
Ο ΟΡΟΣ για την εκταμίευση του υπολοίπου της δόσης, σύμφωνα με τον οποίο η κυβέρνηση, μία βδομάδα μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, έσπευσε πανικόβλητη να καταθέσει νέο συμπληρωματικό νομοσχέδιο, διαβάζοντας τις πληροφορίες άρνησης του Σόιμπλε από τον γερμανικό Τύπο(!), τι δείχνει; Σοβαρότητα, αξιοπρέπεια, κυβερνητική συνοχή, διαπραγματευτική ικανότητα; Η επαναδιαπραγμάτευση των σκληρών όρων του Μνημονίου που μας υπόσχονταν προεκλογικά ήταν τελικά η απόλυτη υποταγή στις διαταγές των χερ Σόιμπλε και φράου Μέρκελ;
ΟΙ ΜΑΖΙΚΕΣ απολύσεις από την παιδεία, την υγεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα κάνουν καλύτερο το κράτος; Η περαιτέρω μείωση της αγοραστικής δύναμης, η αύξηση της ύφεσης και της ανεργίας, η κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων και οι δραματικές περικοπές στις συντάξεις κάτω από τα όρια της φτώχειας αποτελούν διαρθρωτικές αλλαγές; Και πώς τελικά με τούτα και με εκείνα θα γίνει το δημόσιο χρέος βιώσιμο, όταν διαρκώς εκτοξεύεται και η ΕΚΤ, αντί να βοηθάει, αναμένεται να έχει κέρδη από 70 έως 80 δισ. ευρώ από τις αγορές κρατικών ομολόγων των χωρών της περιφέρειας της Ευρωζώνης κατά την περίοδο 2009-2012; Κέρδη 9 δισ. προέρχονται από τα ελληνικά ομόλογα!
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Σαμαράς και Βενιζέλος, όμηροι των πιστωτών, οδηγούν τη χώρα σε κατάρρευση για να την παραδώσουν ως οικόπεδο στους εκβιαστές, να σώσουν τα τομάρια τους, ευελπιστώντας ότι θα παραμείνουν στην εξουσία ως κατοχικοί εκπρόσωποι. Το δίλημμα "ελεύθερη ή υπόδουλη πατρίδα" υπερβαίνει πλέον κάθε άλλο διαχωρισμό. Είναι η ζητούμενη ορμή για τη μεγάλη δύναμη ανατροπής των ανδρεικέλων και τη δημοκρατική παραγωγική επανεκκίνηση της χώρας.
 
dchristou52@gmail.com
 http://www.avgi.gr/