Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Βουδούρης-Μουτσινάς-Παραστατίδης: «Πογκρόμ απολύσεων με προσωπάρχη της τρόικας την κυβέρνηση»

«Η κυβέρνηση προσπάθησε με κάθε μέσο το προηγούμενο διάστημα, να συκοφαντήσει και να δυσφημίσει το δημόσιο τομέα για να προετοιμάσει το έδαφος της εργασιακής σφαγής. Όμως οι ευθύνες για τα αρνητικά φαινόμενα του Δημοσίου, οφείλονται αποκλειστικά και διαχρονικά στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που συνθέτουν το σημερινό κυβερνητικό σχήμα», αναφέρουν, μεταξύ άλλων, σε κοινή τους δήλωση οι ανεξάρτητοι βουλευτέςκαι μέλη της Πρωτοβουλίας «Η Κοινωνία Πρώτα» Οδυσσέας Βουδούρης, Πάρις Μουτσινάς και Θεόδωρου Παραστατίδη, οι οποίοι κάνουν λόγο για πογκρόμ απολύσεων στο δημόσιο με «προσωπάρχη» της τρόικας την κυβέρνηση.
Διαβάστε όλη τη δήλωση των Βουδούρη- Μουτσινά-Παραστατίδη

Σε μια χωρίς προηγούμενο επίθεση στο δημόσιο, η κυβέρνηση κατ΄ εντολή της Τρόικας εκτελεί το σχέδιο εκτεταμένων απολύσεων, είτε μέσω της διαθεσιμότητας, είτε απευθείας. Ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που οδεύουν προς τον «Μινώταυρο» της ανεργίας αυξάνει καθημερινά στον κυβερνητικό σχεδιασμό και αφορά πλέον όλους τους δημόσιους τομείς.
Μετά την ΕΡΤ, ΔΕΚΟ, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Αμυντική Βιομηχανία, Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, Νοσοκομεία, όλοι οι δημόσιοι οργανισμοί, γίνονται οι χώροι θυσίας για τους δημοσίους υπαλλήλους απαξιώνοντας πλήρως το δημόσιο και τον σημαντικό θεσμό της αυτοδιοίκησης. Όπως όλα δείχνουν, στόχος είναι από τον επόμενο μήνα και κάθε μήνα να μπαίνουν σε διαθεσιμότητα πάνω από 4000 υπάλληλοι και 1000 περίπου να απολύονται απευθείας, έως το τέλος του 2013.
Η κυβέρνηση προσπάθησε με κάθε μέσο το προηγούμενο διάστημα, να συκοφαντήσει και να δυσφημίσει το δημόσιο τομέα για να προετοιμάσει το έδαφος της εργασιακής σφαγής. Όμως οι ευθύνες για τα αρνητικά φαινόμενα του δημοσίου, οφείλονται αποκλειστικά και διαχρονικά στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που συνθέτουν το σημερινό κυβερνητικό σχήμα.
Αν οι κυβερνώντες θέλουν πραγματικά εξυγίανση στο δημόσιο, ας ξεκινήσουν πρώτα από τον εαυτό τους, ας προχωρήσουν άμεσα σε μεταρρυθμίσεις και πραγματική αξιολόγηση των δομών της δημόσιας διοίκησης με παράλληλη αξιολόγηση του ανθρώπινου δυναμικού, στη βάση βέβαια ενός εθνικού σχεδίου το οποίο λείπει παντελώς από την εθνική πολιτική.

http://www.koutipandoras.gr/

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *