Μαύρο φθινόπωρο έρχεται για τη χώρα μας, με τη συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου να επιδιώκει πλήρη υλοποίηση των επαχθών μνημονιακών εντολών, όπως την "παρουσιάζει" στην προχθεσινή του συνέντευξη ο καλός μαθητής του Σόιμπλε, κ. Στουρνάρας.
Ο θαυμαστής του Σόιμπλε -κατά δήλωσή του- υπουργός Οικονομικών της χώρας μας, χωρίς να αναφερθεί στην κοινωνική και οικονομική ισοπέδωση που επιφέρει η ακραία μνημονιακή συνταγή που εφαρμόζει, κάνει λόγο για "σκληρή διαπραγμάτευση" με την τρόικα τον Σεπτέμβριο, προφανώς στα... πρότυπα της άτακτης υπαναχώρησης μέσα στη Βουλή(!), όταν ο κ. Κεδίκογλου παραδέχθηκε ότι λόγω απαίτησης της τρόικας έδιωχναν και τους έχοντες διδακτορικό, μεταπτυχιακό κ.λπ.! Ομολογεί ότι δεν γνωρίζει αν θα προκύψει δημοσιονομικό κενό και... προειδοποιεί ότι πρέπει να καλυφθεί με "μεγάλη αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα". Αν δεν καταλάβατε, εννοεί το σχέδιο ολικής αποσάθρωσης σε ό,τι έχει απομείνει ώστε να εκτελέσει το ακραίο έργο λιτότητας στο ακέραιο!
Τώρα, αν χρειάζονταν κάποιες, έστω, αναφορές στο τεράστιο θέμα του 1,5 εκατομμυρίου ανέργων, δεν υπήρξαν. Προφανώς το θέμα θα το "αντιμετωπίσουν" άλλοι. Προφανώς όσο άτεγκτα εφαρμόζει τις εντολές των δανειστών η "συμπάθεια του Σόιμπλε", βρίσκει "μόνο φίλους" στο Eurogroup και δεν τον απασχολεί η αγανάκτηση του λαού που υποφέρει, διότι ο κ. Στουρνάρας θεωρεί ότι "ο κόσμος αναγνωρίζει πως είναι δυσάρεστα τα μέτρα, αλλά είναι αναγκαία".
Ο υπουργός Οικονομικών μας δηλώνει ότι "η πατρίδα τού ζήτησε να πάρει τα όπλα, μάλλον όμως τα έστρεψε στο κοινωνικό σύνολο αντί στις αιτίες των χρεωκοπημένων πολιτικών. Ξεπερνά μάλιστα κάθε όριο εξουσιαστικής αυταρέσκειας όταν ισχυρίζεται "ότι δεν είναι πολιτικός και λέει την αλήθεια" και με τον τρόπο αυτόν "περνάει την πολιτική" του!
Το όνειρο θερινής νυχτός της συγκυβέρνησης και του υπουργού της επί των οικονομικών μόνο εφιάλτη αποτελεί για όλους μας. Όσο συνεχίζουν με την ίδια αλαζονεία, αυταρχισμό και μνημονιακή υποτέλεια να εκτελούν την καταστρεπτική συνταγή τους, μόνο την επιτάχυνση του τέλους τους θα φέρουν, μπροστά στη διογκωμένη οργή, την αντίσταση και τον αγώνα της κοινωνίας.
Η πολιτική ανατροπή των αποτυχημένων, πρόχειρων και ευπειθών προθύμων της τρόικας είναι αναγκαία για την άμεση αντιστροφή πορείας στη χώρα μας, στην Ευρώπη.
http://www.avgi.gr/