Σε συνεχή πολιτική περιδίνηση βρίσκεται πλέον η απερίγραπτη συγκυβέρνηση στην ασθμαίνουσα προσπάθειά της να εκπληρώσει όλες τις εντολές των δανειστών, που βλέποντας τη φοβερή "διαπραγματευτική" δεινότητα των πρόθυμων Σαμαρά - Βενιζέλου τα θέλουν "όλα" και "γρήγορα". Στο όνομα των ατελείωτων και αλλεπάλληλων "προαπαιτούμενων", η συγκυβέρνηση τα "κάνει όλα" και "συμφέρει" για την τρόικα και την αδιέξοδη συνταγή της.
Με νέο "όραμα" την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, που όλο και θολώνει, ενώ γύρω μας σκορπά τεράστιο κοινωνικό κόστος και χιλιάδες τραγωδίες, οι Σαμαράς - Βενιζέλος τα δίνουν όλα και με τον χειρότερο τρόπο. Η εξαθλίωση στην κοινωνία τρέχει, η ύφεση καλά κρατεί, η ανεργία καλπάζει και έτσι το υποτιθέμενο "success story" θρυμματίζεται παταγωδώς.
Με μνημονιακή πίστη και "τυφλή" εφαρμογή της νεοφιλελεύθερης "πολιτικής" διάλυσης του δημόσιου τομέα, απολύσεις εκατοντάδων χιλιάδων και εργασιακής ανασφάλειας για τους εναπομείναντες (εργαζόμενους για πόσο και για πόσα;), οι πρόθυμοι συγκυβερνήτες μάς πουλάνε τη χειρότερη και πιο άγρια απορρύθμιση για... "ρύθμιση".
"Ρύθμιση"από εκείνους που για δεκαετίες ξεσάλωσαν και συνεχίζουν στις πελατειακές σχέσεις, στην πιο γκρίζα διαπλοκή, στη λεηλασία του δημόσιου πλούτου, στην εκμηδένιση της πολιτικής αξιοπιστίας. Όσο η συγκυβέρνηση παραπαίει πολιτικά, τόσο πιο επιτακτική καθίσταται η ανάγκη της απόλυσής της από τον λαό, η πολιτική ανατροπή της με τους αγώνες και την ψήφο του.
Προαπαιτούμενο ουσιαστικής αλλαγής στον τόπο μας είναι η ήττα αυτής της πολιτικής, η δημοκρατική ανατροπή της και η ριζική αλλαγή πορείας. Το πραγματικό δίλημμα είναι η συνέχεια της μνημονιακής καταστροφής ή η ανάταξη της κοινωνίας και του τόπου με την εναλλακτική πολιτική πρόταση της Αριστεράς με τη στήριξη της πλειοψηφίας του λαού μας.
Ήρθε η ώρα να τελειώνουμε με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, την ακραία λιτότητα, το διαρκές αδιέξοδο, και δικό μας "προαπαιτούμενο" είναι η ευρύτερη δυνατή ενότητα των κοινωνικών, κινηματικών, συνδικαλιστικών πολιτικών μπλοκ δυνάμεων που θα διεκδικήσει, θα ξεκινήσει και θα επιτύχει στην υλοποίηση ενός συνολικού ριζοσπαστικού πολιτικού σχεδίου για έξοδο από την κρίση, για ανάπτυξη της κοινωνίας και της χώρας μας.
http://www.avgi.gr/