Συνεχίζοντας στον κατήφορο της όπως-όπως εκποίησης του δημόσιου πλούτου της χώρας, η συγκυβέρνηση Σαμαρά -Βενιζέλου προχώρησε τώρα με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου στο άνοιγμα της διαδικασίας σαλαμοποίησης και ξεπουλήματος της μεγαλύτερης δημόσιας επιχείρησης στην Ελλάδα.
Ο διαμελισμός και η διάλυση της δημόσιας ΔΕΗ με εκποίησή της σε ιδιώτες αποτυπώνει την τυφλή υπακοή της συγκυβέρνησης στις εντολές της τρόικας, που απαιτούσε και "έλαβε" την εκχώρηση στον περιβόητο ιδιωτικό τομέα του στρατηγικού τομέα της ενέργειας, που θεωρείται ότι είναι ένα από τα ισχυρά όπλα άσκησης μιας αναπτυξιακής πολιτικής.
Άλλωστε, τρόικα και συγκυβέρνηση ήθελαν τη ΔΕΗ απλώς ως μηχανισμό είσπραξης χαρατσιών και τώρα δώρο σε καρχαρίες που αναμένουν για τα φιλέτα της μισοτιμής. Η εκποίηση δρομολογείται άμεσα, με παραχώρηση ακόμη και του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, κάτι το οποίο, ένα χρόνο πριν, οι τότε συγκυβερνητικές εξαγγελίες απέκλειαν. Αλλά γνωρίζουμε καλά τι αξία έχουν οι όποιες εξαγγελίες, "δεσμεύσεις" κ.λπ. των μνημονιακών συγκυβερνητών.
Μέσα στο γενικότερο τοπίο άγριας εκποίησης των πάντων, της τρόικα στιλ απορρύθμισης, η εφαρμογή  των πιο σκληρών νεοφιλελεύθερων συνταγών από τους ενδεείς μαθητές των απαιτήσεων των δανειστών και στον τομέα της ενέργειας μόνο σε γενικότερη αρνητική εξέλιξη μας οδηγεί, στα δημόσια οικονομικά, στους ίδιους τους καταναλωτές, αλλά και για την αναγκαία αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας.
Βιάζεται η συγκυβέρνηση των πρόθυμων μνημονιακών βαστάζων να συνεχίσει το έργο της αποδόμησης του δημόσιου τομέα και παρ' ότι ξεμένει από "ενέργεια" και "δυνάμεις", τρέχει προς το τέλος της με παροχή καταστρεπτικών "υπηρεσιών" στους νεοφιλελεύθερους αφέντες και ελεγκτές. Το ξεπούλημα και η διάλυση της ΔΕΗ καθιστά ακόμη πιο άμεση και επιτακτική μια ριζική πολιτική αλλαγή στον τόπο μας, μια δημοκρατική ανατροπή, που με ένα συνολικό, στρατηγικό σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάταξης, στηριγμένο στην "ενέργεια" των πολλών και στο δημόσιο συμφέρον, θα "αλλάξει τα φώτα" των νεοφιλελεύθερων "κατασκευών" και θα προχωρήσει μπροστά με βασικό εργαλείο μια δημόσια, ενιαία ΔΕΗ.
Η ύπαρξη ενός ισχυρού δημόσιου πυλώνα στην ενέργεια είναι και θα είναι κομβικός παράγων για τη συνολική παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
http://www.avgi.gr/