Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Υπερψηφίστηκε το Φορολογικό - Με διαγραφές προειδοποιεί ο Σαμαράς, αλλά... την επόμενη φορά

Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το φορολογικό νομοσχέδιο. Υπέρ του νομοσχέδιου επί της αρχής τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΚΚΕ. Το νομοσχέδιο καταψήφισε επί της αρχής και η ΔΗΜΑΡ διαμαρτυρόμενη, κυρίως για τις διαδικασίες επεξεργασίας του. «Παρών» δήλωσαν κατά την ψήφιση της τροπολογίας για τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών με ανώτερους τίτλους σπουδών οι βουλευτές της ΝΔ Δ. Κυριαζίδης και Ν. Κακλαμάνης. Προειδοποίηση Μαξίμου για διαγραφή από το κόμμα αν επαναληφθεί σε θέμα που αφορά προαπαιτούμενα. Μετά και την υπερψήφιση της εν λόγω τροπολογίας, που έχει τεθεί ως προαπαιτούμενο, ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης
Σχετικά με το φορολογικό νομοσχέδιο ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία για συγκεκριμένα άρθρα, έχοντας καταθέσει νωρίτερα ένσταση αντισυνταγματικότητας - η οποία καταψηφίστηκε - βάσει της έκθεσης του Επιστημονικού Συμβουλίου που έθετε ζήτημα αντισυνταγματικότητας συγκεκριμένων διατάξεων.
 
Ονομαστική ψηφοφορία, στην οποία συμμετείχαν 93 βουλευτές, πραγματοποιήθηκε για:  
  • Το άρθρο 5: 52 ναι, 41 όχι (ατομική ειδοποίηση με συστημένη επιστολή και e-mail), 
  • Το άρθρο 40: 57 ναι, 36 όχι (διεκπεραίωση των διαδικασιών είσπραξης φόρων από τις τράπεζες)
  • Το άρθρο 46: 52 ναι, 41 όχι (συντηρητική κατάσχεση περιουσίας χωρίς δικαστική απόφαση), 
  • Το άρθρο 47: 57 ναι, 36 όχι (αναγκαστική εκτέλεση οριστικής δικαστικής απόφασης, σε περίπτωση μη καταβολής των οφειλών εντός μηνός από την ατομική ειδοποίηση)
  • Το άρθρο 55: 57 ναι, 36 όχι (μειωμένα σε σχέση με το παρελθόν, πρόστιμα φορολογικά εγκλήματα)
  • Το άρθρο 66: 57 ναι, 36 όχι (μεταβατικές διατάξεις τις οποίες η αξιωματική αντιπολίτευση εκτίμησε ως «φωτογραφικές»)
Σχετικά με την τροπολογία που θέτει σε διαθεσιμότητα και εκπαιδευτικούς με ανώτερους τίτλους σπουδών (μεταπτυχιακό και διδακτορικό), η οποία κατατέθηκε την Πέμπτη ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης, υπερψηφίστηκε αλλά με δύο διαρροές από τη ΝΔ.
Ειδικότερα οι βουλευτές της ΝΔ Δ. Κυριαζίδης και Ν. Κακλαμάνης δήλωσαν «παρών» στην τροπολογία. Μάλιστα μετά από εντολή του Μεγάρου Μαξίμου ο Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας διεμήνυσε πως σε περίπτωση που υπάρξει νέα διαφοροποίησή τους σε διάταξη που αφορά προαπαιτούμενα τότε κινδυνεύουν με διαγραφή από τη ΝΔ.
Ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου, κατά την κατάθεση της τροπολογίας, δήλωσε πως οι εν λόγω εκπαιδευτικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ύστερα από σχετικό αίτημα της τρόικας ώστε να εκταμιευθεί η επόμενη δόση.

«Για τους εκπαιδευτικούς αυτούς που έμειναν με τη σημερινή τροπολογία εκτός του καθεστώτος προστασίας, θα υπάρξει μια μοριοδότηση, ένα bonus, ώστε να έχουν ένα προβάδισμα στην απορρόφηση προσωπικού, που θα γίνει κατά την περίοδο της διαθεσιμότητάς τους», πρόσθεσε. 

http://tvxs.gr/

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *