Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Γ. Δραγασάκης: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τις 100 πρώτες μέρες

Την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την αποκατάσταση της ρευστότητας και, βεβαίως, την ακύρωση των Μνημονίων και την επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης έθεσε ως άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης που θα σχηματίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που επικρατήσει στις εκλογές, ο βουλευτής του κόμματος και αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Δραγασάκης. Ο υπέυθυνος του προγράμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Ημερησία", τόνισε πως οι προγραματικές επεξεργασίες του κόμματος για την υπέρβαση της κρίσης χωρίζονται σε τρεις φάσεις, ενώ υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει συμμαχίες, ακόμα κι αν πετύχει αυτοδυναμία.
"H χρονική κλίμακα των αναγκών είναι πολυδιάστατη: βραχεία, μεσοπρόθεσμη, μακροπρόθεσμη. Eμείς, όπως είχα πει και πριν από τις εκλογές, δουλεύουμε και στις τρεις διαστάσεις του χρόνου", σημείωσε ο Γ. Δραγασάκης. Σ' ό,τι αφορά τις βασικές μέριμνες του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για τις πρώτες μέρες, ο Γ. Δραγασάκης αναφέρθηκε στην καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης και της κρίσης ρευστότητας: "Kαταπολεμώντας με όλα τα διαθέσιμα μέσα την ανθρωπιστική κρίση σώζουμε ζωές. Kαταπολεμώντας την κρίση ρευστότητας σώζουμε επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας. Eδώ εντάσσονται πολλά επιμέρους θέματα, που όλα υπηρετούν την ίδια λογική: να υπάρξει ένα 'σοκ' ανακούφισης". Και πρόσθεσε: "Kαι φυσικά σ' αυτή την άμεση διάσταση του χρόνου εντάσσεται και η εφαρμογή της εντολής που θα μας έχει δώσει ο λαός για να βάλουμε τέλος στα Μνημόνια και να οργανωθεί η αναδιαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων και του χρέους".
Αναφερόμενος στο πώς σχεδιάζει να κινηθεί το κόμμα σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές, ο Γ. Δραγασάκης τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ, "ακόμα και με αυτοδυναμία, θα επιδιώξει ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες είτε για το σύνολο είτε για επιμέρους τομείς της πολιτικής του".

Το Μνημόνιο διώχνει τις επιχειρήσεις

Ερωτηθείς για την αποχώρηση της έδρας της "Βιοχάλκο" από την Ελλάδα, ο Γ. Δραγασάκης υπογράμμισε ότι "η πολιτική των Μνημονίων είναι αυτή που διώχνει τις επιχειρήσεις. Και πρόσθεσε: "Mια πολιτική ανόρθωσης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας όχι μόνο δεν θα διώχνει, αλλά θα προσελκύει επιχειρήσεις όλων των τύπων και μεγεθών, πριν απ' όλα γιατί θα είναι σαφείς οι αναπτυξιακοί και οι παραγωγικοί προσανατολισμοί".
Χ.Σ.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *