Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Ομπάμα στη Μέρκελ: Ζητώ ρεαλιστική συμφωνία για την Ελλάδα

Νέα ισχυρότατη παρέμβαση προς την πλευρά της Γερμανίδας Καγκελαρίου επιχείρησε ξανά ο Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα στην προσπάθεια του να πείσει την κ. Αγγελα Μέρκελ να συμφωνήσει σε λύση για το ελληνικό πρόβλημα, που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες, περισσότερο παρά ποτέ, στο Λευκό Οίκο και στο υπουργείο Οικονομικών αισθάνονται ότι η ελληνική κρίση επηρεάζει την αμερικανική και την παγκόσμια οικονομία.
Οι δύο ηγέτες συζήτησαν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και ο κ. Ομπάμα της ζήτησε να βρεθεί μια λύση μέσα από συνεργασία, μια λύση που θα δοθεί στο πλαίσιο της Ευρωζώνης, καθώς ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για τη διεθνή οικονομική σταθερότητα.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση επανεξέτασαν τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα και τις προσπάθειες για να επιτευχθεί μια ρεαλιστική συμφωνία που θα οικοδομεί επί των προσφάτων μεταρρυθμίσεων ώστε να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη παραμένοντας στη ζώνη του ευρώ.
ΠΗΓΗ: mignatiou.com

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *