Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Ινστιτούτο Γερμανικής Οικονομίας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι διεφθαρμένος όπως οι προηγούμενοι


Εύσημα αποδίδει στον ΣΥΡΙΖΑ ο διευθυντής του Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας Μιχαέλ Χιούτερ, επειδή δεν εμπλέκεται στις διεφθαρμένες δομές της προηγούμενης κυβέρνησης, επισημαίνοντας βέβαια ότι προς το παρόν δεν έχει χρησιμοποιήσει αυτό το ατού του.
Πιο συγκεκριμένα τονίζει τα εξής: «Το πραγματικά δραματικό με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν εμπλέκεται στις διεφθαρμένες δομές της παλιάς κυβέρνησης και θα μπορούσε να δράσει πολύ πιο δυναμικά από ό,τι πράττει. Η Ελλάδα δεν είναι βέβαια φτωχή, θα πρέπει απλώς οι Έλληνες να κάνουν ανακατανομή των πόρων, κάτι που προφανώς δεν το καταφέρνουν».
Σε συνέντευξή του σε αυστριακή εφημερίδα προσθέτει επίσης πως: «θα πρέπει να είναι σαφές ότι η Ευρώπη δεν επιτρέπεται να εκβιάζεται πλέον με μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, η Νομισματική Ένωση είναι σίγουρα πιο ανθεκτική από ό,τι πριν από τρία χρόνια και μια έξοδος θα ήταν διαχειρίσιμη για την ευρωζώνη, αλλά δραματική για την Ελλάδα».
Επειδή βέβαια το ινστιτούτο του πρόσκειται στους γερμανούς εργοδότες επισημαίνει πως: «η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει καταστρέψει ολόκληρη την αξιοπιστία της, κάνοντας το ίδιο με τις χρηματαγορές. Δεν έχουν κανέναν φίλο στην Ευρώπη, κανένας δεν τους υποστηρίζει. Εκείνο που προκαλεί σύγχυση είναι ότι μερικά από αυτά που λένε δεν είναι καν λάθος. Στο πρόγραμμα της τρόικας έχουν γίνει λάθη».
Επισημαίνει τέλος πως κατά την εκτίμησή του δεν έχουν υπάρξει πραγματικές μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα, ούτε έχει καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *