Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Παραίτηση-χαστούκι Αβραμόπουλου στον Σαμαρά

Η παραίτηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου από τη θέση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας και η κριτική που άσκησε για την τακτική του κόμματος μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου επέφεραν ακόμη ένα χτύπημα στον Αντώνη Σαμαρά.
Για την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή (στην οποία συμμετείχε ex officio):«Επιθυμώ να δηλώσω ότι λόγω της συνεχούς ενασχόλησης με τα ευρωπαϊκά θέματα σε καθημερινή βάση και με το βάρος της ευθύνης ενός εκ των ισχυρότερων πολιτικών χαρτοφυλακίων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θέτω στη διάθεση του προέδρου και της παράταξης την τιμητική θέση του αντιπροέδρου της Ν.Δ. που κατέχω, ώστε στο στάδιο που ακολουθεί να καλυφθεί από ένα στέλεχος που θα είναι κοντά και καθημερινά στον αγώνα της παράταξής μας. Θεωρώ επίσης ότι η δεύτερη θέση του αντιπροέδρου από έναν εκπρόσωπο της νέας γενιάς θα ήταν ουσιαστική και χρήσιμη. Είναι ώρα να γεφυρώσουμε τις γενιές σε αυτή την παράταξη».
«Να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας»
Είπε ακόμη ότι στις 25 Ιανουαρίου «ένα σημαντικό τμήμα του ελληνικού λαού μάς γύρισε την πλάτη. Δεν μπορούμε να αποδίδουμε την ήττα στην παροχολογία του αντιπάλου, πρέπει να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας και να κάνουμε αυτοκριτική. Να τελειώσουμε σήμερα με τη φοβική Ν.Δ.».
Ορισμένες πληροφορίες έφεραν τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά να είναι -εδώ και μέρες- γνώστης των προθέσεων του Δημήτρη Αβραμόπουλου, σχετικά με την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου. Ωστόσο, συνεργάτες του Έλληνα Επιτρόπου υποστήριζαν πως την απόφασή του να παραιτηθεί δεν την είχε αποκαλύψει σε κανέναν, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου του κόμματος.


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *