Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Πλησίασε τα 400.000 ευρώ το κόστος του "κηδειακού τουρισμού" του Αλέξη

Πλησίασε τα 400.000 ευρώ το κόστος του "κηδειακού τουρισμού" του Αλέξη


Σα να έχει δίκιο αυτός ο "παλαβός" ο Χίος που έγραψε πως το ταξίδι του Τσίπρα στην Αβάνα με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο, για να ...εκφωνήσει επικήδειο στον Κάστρο κόστισε, σχεδόν, μισό εκατομμύριο ευρώ.

Και αν δεν ήταν μισό εκατομμύριο σίγουρα ξεπέρασε τις 300.000 ευρώ και πλησίασε τις 400.000 ευρώ.

Πολλά τα λεφτά αδέρφια για ένα καπρίτσιο του επαναστάτη των Αμπελοκήπων.

Που δεν ήταν και επίσημη αποστολή για λόγους που αφορούν τη χώρα, αλλά τις...ιδέες του.

Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος:
Σύμφωνα με το επίσημο «τιμολόγιο» για το κόστος ανά ώρα πτήσης με τα κρατικά πτητικά μέσα, για κάθε ώρα πτήσης με το VIP αεροσκάφος Gulfstream το Δημόσιο χρεώνεται με 5.200 ευρώ.

Στο επίσημο κόστος των 5.200 ευρώ περιλαμβάνονται τα καύσιμα, οι μισθοί των μελών του πληρώματος (αναλογικά για κάθε ώρα πτήσης) και το κόστος συντήρησης.

Το ταξίδι του πρωθυπουργού και των δέκα ατόμων που συνόδευαν τον Αλέξη Τσίπρα από την Ελλάδα στην Κούβα με ενδιάμεσο σταθμό στην Ισπανία για ανεφοδιασμό διήρκεσε περίπου 15 ώρες.

Ακόμη κι αν το Gulfstream μεταστάθμευσε στην Ισπανία για περίπου μία ώρα, το ταξίδι προς την Κούβα διήρκεσε 14 ώρες. Εάν γίνει ο πολλαπλασιασμός με το επίσημο κόστος για κάθε ώρα πτήσης προκύπτει ότι η μετάβαση του κ. Τσίπρα στην Αβάνα για τον τελευταίο αποχαιρετισμό στον Φιντέλ Κάστρο κόστισε 72.800 ευρώ(14 ώρες επί 5.200 ευρώ).

Εάν αθροίσουμε και την πτήση της επιστροφής, τότε φαίνεται ότι συνολικά το ταξίδι του κ. Τσίπρα κόστισε 145.600 ευρώ σύμφωνα πάντοτε με τα επισήμως καθοριζόμενα για την ώρα πτήσης με το Gulfstream όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

Εχουμε και τα έξοδα διαμονής για τέσσερις νύχτες των 10 ατόμων που συνόδευαν τον Αλέξη Τσίπρα στην Αβάνα, που πληρώθηκαν από το ελληνικό δημόσιο.

Επέλεξαν το ακριβότερο πεντάστερο ξενοδοχείο της Αβάνας με δωμάτια που κοστίζουν από 700 ευρώ την ημέρα, ενώ η σουίτα που έμεινε ο Αλέξης ξεπέρασε τα 2.000 ευρώ.

Υπολογίστε τα αυτοκίνητα που είχαν μισθώσει, τη διατροφή τους στα καλύτερα εστιατόρια κλπ φτάνουμε το ποσό που αναφέραμε.

Τώρα γιατί ο Τσίπρας διάλεξε τον πρωθυπουργικό αεροπλάνο για ένα ιδιωτικό ταξίδι, ενώ με το 1/10 του κόστους θα μπορούσαν ο ίδιος και οι 10 κολαούζοι του να πετάξουν στην πρώτη θέση με τις τακτικές αερογραμμές είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο.

Σημασία έχει πως οι συριζανέλ, που έχουν μαδήσει τον κοσμάκη στους φόρους και στις περικοπές μισθών και συντάξεων, χρησιμοποιούν το δημόσιο χρήμα σα να το βρήκαν από την περιουσία του πατέρα τους και δεν σέβονται τίποτα.

Αθλιοι επιβήτορες της εξουσίας.



0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *