Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

«Έχω κουραστεί σε αυτή τη χώρα να ακούω ότι η λύση σε κάθε πρόβλημα είναι παραπάνω προσλήψεις»

 


Δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου – Τον κουράσαμε τον κύριο πρωθυπουργό…

 

«Έχω κουραστεί σε αυτή τη χώρα να ακούω ότι η λύση σε κάθε πρόβλημα είναι παραπάνω προσλήψεις. Είναι και παραπάνω προσλήψεις, εκεί που χρειάζονται. Δεν είναι μόνο παραπάνω προσλήψεις. Εγώ χάρηκα πάρα πολύ που έχετε ένα σύστημα κοστολόγησης νοσοκομειακών υπηρεσιών, εδώ στο νοσοκομείο, καινοτόμο, πρωτοποριακό, μοντέλο και για τα υπόλοιπα νοσοκομεία» , είπε, κατά την επίσκεψή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός της Ελλάδας (το βίντεο παρακάτω).

 

Ας αφήσουμε στην άκρη το «πρωτοποριακό» μοντέλο κοστολόγησης, που ομαδοποιεί τους ασθενείς με βάση τα κλινικά τους χαρακτηριστικά και τις δαπάνες που απαιτούνται, δηλαδή αντιμετωπίζει τον ασθενή σαν προϊόν και τα νοσοκομεία σαν επιχειρήσεις. Του αρέσουν κάτι τέτοια του πρωθυπουργού. Ας μείνουμε στην νεοφιλελεύθερη κούραση του κυρίου Μητσοτάκη, ο οποίος έχει… απηυδήσει με τα αιτήματα για παραπάνω προσλήψεις. Φυσικά, μπορούμε να αντιληφθούμε ότι στην πολιτική που εκπροσωπεί οι «λύσεις» είναι άλλες, όπως η παραχώρηση (ξεπούλημα λέγεται) υποδομών του δημοσίου σε μεγαλοεπιχειρηματικά συμφέροντα.

 

Παρ’ όλα αυτά η δήλωση του πρωθυπουργού, ακόμα περισσότερο την περίοδο της πανδημίας, αποτελεί μια πρόκληση άνευ προηγουμένου, ειδικά όταν γίνεται από ένα νοσοκομείο. Αλήθεια, κύριε Μητσοτάκη, κουραστήκατε να ακούτε για παραπάνω προσλήψεις και στα υποστελεχωμένα δημόσια νοσοκομεία; Πού πήγαν εκείνα τα «χειροκροτήματα»; Μήπως βρίσκονται κάπου κοντά στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου;

 

Θα έπρεπε να ντρέπεστε να λέτε κάτι τέτοιο, μετά από όλα αυτά που έχουν εξελιχθεί (κι εξελίσσονται) στην πανδημία. Για να ντρέπεστε, όμως, χρειάζεται στοιχειωδώς να θέλετε να υπάρχει ένα δημόσιο σύστημα Υγείας, που δεν θα αντιμετωπίζει τους ασθενείς σαν προϊόντα και τα νοσοκομεία σαν επιχειρήσεις που ψάχνουν συστήματα κοστολόγησης.

 

Καταλάβατε, κύριε Μητσοτάκη, που κουραστήκατε να ακούτε για παραπάνω προσλήψεις;

 

Υ.Γ: Πάντως, όταν πρόκειται για προσλήψεις αστυνομικών (π.χ στα πανεπιστήμια, λέμε εμείς τώρα…τυχαία) δεν υπάρχει πρόβλημα. Έτσι δεν είναι;

 




0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *