Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Κλειστές δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία, βρεφονηπιακοί – Το … σχέδιο του “επιτελικού κράτους” σε δύο λέξεις: “Μείνετε σπίτι”…

 


Απαγόρευση κυκλοφορίας στον Κηφισό και στην Παραλιακή, από τη 1 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 8 το πρωί, ανακοινώθηκε από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρ. Στυλιανίδη, μετά από έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη.

 

Οι υπηρεσίες του Δημοσίου θα είναι κλειστές, με εξαίρεση αυτές που είναι απαραίτητες για την διαχείριση της κατάστασης. Επίσης, ενθαρρύνεται η τηλεργασία σε όλο τον ιδιωτικό τομέα, καθώς εκτιμάται ότι το μέτρο «θα συμβάλει στην αποσυμφόρηση των δρόμων», όπως δήλωσε ο Χρ. Συτλιανίδης.

 

 

Την Παρασκευή θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και οι δομές ΑμεΕΑ σε Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική, Σάμο και Ικαρία.

 

Ο υπουργός δήλωσε πως τα μέτρα αυτά λαμβάνονται προληπτικά, «δεν υπάρχει οτιδήποτε που θα δημιουργήσει πανικό».

 

Είναι φανερό, λοιπόν, πως βρισκόμαστε μπροστά στην επιτομή του λεγόμενου “επιτελικού κράτους” που το… σχέδιό του, όπως και στο θέμα της πανδημίας, περικλείεται σε δυο λέξεις: “Μείνετε σπίτι”!

 

Η κυβέρνηση «αντιμετωπίζει»  την κακοκαιρία και την εγκληματική έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων με νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, κλειστές δημόσιες υπηρεσίες και «ενθάρρυνση» για τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα.

 

 

Συνοψίζοντας, λοιπόν, τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, έχουμε και λέμε:

 

Από τη 1πμ έως τις 8πμ απαγόρευση διέλευσης όλων των ΙΧ οχημάτων και των ΜΜΜ σε Κηφισό και παραλιακή. Για τα φορτηγά οχήματα θα εκτιμηθεί ανάλογα με την ένταση του φαινομένου και σε συνεννόηση με την Τροχαία θα δίνονται οδηγίες.

Κλειστές όλες οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, εκτός από τις αναγκαίες για τη διαχείριση του φαινομένου και των Υπηρεσιών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ενθαρρύνεται η τηλε-εργασία σε όλο τον ιδιωτικό τομέα στην Αττική.

Κλειστά τα σχολεία σε Κέρκυρα, Σάμο, Ικαρία, καθώς και σε Αττική, Εύβοια και Χαλκιδική.

Κλειστοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και οι δομές ΑΜΕΑ σε Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Σάμο, Ικαρία. 









πηγή

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *