Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Εδώ ο κόσμος πνίγεται, Δακτύλιος... αρμενίζει

 


γράφει η Αρτεμις Σπηλιώτη

 

 

Πείτε μου σας παρακαλώ ποιος σκέφτηκε να γίνει σύσκεψη στο Μαξίμου με θέμα την επιστροφή του Δακτυλίου στην Αθήνα στις 25 Οκτωβρίου, χθες Παρασκευή, δεύτερη μέρα του «Μπάλλου».

 

Στη σύσκεψη θα συμμετείχαν, λέει, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο υφυπουργός Μεταφορών Γιώργος Καραγιάννης και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς. Και θα ακολουθούσαν, λέει, και ανακοινώσεις.

 

Δηλαδή δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος να σκεφτεί «ρε παιδιά, μήπως να το αναβάλουμε, γιατί πνίγεται η Ελλάδα; Μήπως να κάνουμε μια σύσκεψη με θέμα το θεσμικό πλαίσιο των αρμοδιοτήτων, για να σταματήσει το πολιτικό σύστημα κάποια στιγμή να παίζει την κολοκύθια για το ποιος πρέπει να καθαρίζει τα φρεάτια, ποιος έχει την ευθύνη να φύγουν τα κοντέινερ από τα σχολεία και να χτιστούν καινούργιες σχολικές αίθουσες;»

 

 

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γ. Αμυράς, που υποψιάζομαι ότι μας φαντάζεται όλους να κάνουμε ορθοπεταλιές και να ροβολάμε από το Γαλάτσι στο Σύνταγμα, μήπως να ενημέρωνε τους συναδέλφους του για την κλιματική αλλαγή; Μήπως να τους πει ότι τα «σπάνια καιρικά φαινόμενα» δεν θα είναι πλέον και τόσο σπάνια;

 

Μήπως να έκαναν μια σύσκεψη, για να δουν πώς σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση θα κάνουν μια χαρτογράφηση των υφιστάμενων υποδομών της χώρας που χρήζουν άμεσης ενίσχυσης, βελτίωσης για να μη βουλιάζουν λεωφορεία, να μην πέφτουν γέφυρες, να μην εξαφανίζονται δρόμοι;

 

Μήπως να πήγαινε κάποιος μέχρι την Εύβοια, μέχρι την Ιθάκη, που πέρσι «γονάτισε» από τον Ιανό και χθες αναγκάστηκαν να σπάσουν το μουράγιο για να φύγουν τόνοι νερού στη θάλασσα, για να μην πνιγούν; Μήπως να πεταγόταν κάποιος μέχρι το Αρκαλοχώρι;

 

Δεν χρειαζόταν η χθεσινή σύσκεψη για τον Δακτύλιο, για να καταλάβουμε ότι το επιτελικό κράτος δουλεύει αδιάκοπα «με μπουνάτσες και μποφόρια». Το έχουμε εμπεδώσει.

 

ΥΓ.: Για όσους αναρωτιόντουσαν πού ήταν ο δήμαρχος Μπακογιάννης και ο περιφερειάρχης Πατούλης, εννοείται ότι ήταν στη σύσκεψη για τον Δακτύλιο, όπως με ενημερώνουν από το κοντρόλ.

    

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *