Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Η απεργία της ΠΝΟ δένει τα πλοία στα λιμάνια

Δεμένα στα λιμάνια της χώρας θα είναι τα πλοία όλων των κατηγοριών από τις 6 το πρωί της Δευτέρας 2 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).
Παράλληλα απεργούν και οι υπάλληλοι όλων των υπηρεσιών ναυτιλίας. Οπότε, υπάρχει: 48ωρη απεργία στις 2 και 3 Νοέμβρη για τους υπαλλήλους του ΝΑΤ, τους υπαλλήλους της Πλοηγικής Υπηρεσίας, Πλοηγούς και Πληρώματα (η οποία συγκεκριμένα για την Πλοηγική Υπηρεσία θα διαρκέσει από τις 06.00 π.μ. της 2ας Νοεμβρίου έως τις 06.00 π.μ. της 4ης Νοεμβρίου), καθώς και 24ωρη απεργία στις 3 Νοέμβρη 2015 για το σύνολο των υπαλλήλων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και των εποπτευόμενων φορέων του.
Σε ανακοίνωσή της, η ΠΝΟ κάνει γνωστό ότι η απεργία είναι προειδοποιητική με προοπτική κλιμάκωσης και ζητά την κατανόηση και την πλήρη συμπαράσταση τόσο του επιβατικού κοινού όσο και όλων των Ελλήνων εργαζομένων διότι ο αγώνας -ο οποίος τώρα αρχίζει- δεν αφορά μόνο τους Έλληνες ναυτεργάτες αλλά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.
Η διάλυση του ΝΑΤ, η κατεδάφιση του ΚΕΑΝ, η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων σε βάρος της ασφάλειας των δρομολογίων και των επιβατών, ο ευτελισμός των συντάξεων, η οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η συνεχής παραβίαση των όρων εργασίας, είναι κάποια από τα αιτήματα των ναυτεργατών.
Παράλληλα, η διοίκηση της ΠΝΟ καλεί τις εταιρείες των πλοίων που μεταφέρουν πρόσφυγες από τα νησιά του Β.Α. Αιγαίου στον Πειραιά να πράξουν ό,τι μπορούν μέχρι και τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *