Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

FAZ: Λίστα Λαγκάρντ, το «τέλειο σκάνδαλο»


Ως το "τέλειο σκάνδαλο" περιγράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung τον τρόπο που οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις χειρίστηκαν τη λίστα Λαγκάρντ. Το δημοσίευμα έγινε με αφορμή τη νέα λίστα ελλήνων καταθετών που παρέλαβε η Ελλάδα, αυτή τη φορά από το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας.
«Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα λαμβάνει από άλλες χώρες στοιχεία για πιθανούς φοροφυγάδες. Πρωτοσέλιδα είχε κάνει η λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ - μία λίστα με ονόματα 2.000 και πλέον ελλήνων κατόχων λογαριασμών στον τραπεζικό όμιλο HSBC στην Ελβετία. Η λίστα δόθηκε για έλεγχο στις ελληνικές αρχές το 2010 από την τότε γαλλίδα υπουργό Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ», εξηγεί το ιστορικό στους αναγνώστες που τυχόν δεν το γνωρίζουν. 
Στη συνέχεια όμως σχολιάζει: «Περιέργως δεν ακολούθησε ποτέ ένας συστηματικός έλεγχος από τις φορολογικές αρχές. Η λίστα χάθηκε. Όταν έκανε αργότερα και πάλι την εμφάνισή της, έλειπαν ονόματα συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Το τέλειο σκάνδαλο»

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *