Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Τσίπρας φταίει (ακόμα) για όλα



Κάποια στιγμή ο Μητσοτάκης θα φταίει για όλα και ο Τσίπρας θα ξανάρθει. Τι σημασία θα έχει όμως; Το ότι ένας λαός τιμώρησε με τον ίδιο τρόπο αυτούς που τον χρεοκόπησαν και εκείνον που τον έσωσε, θα καταγραφεί ως μελανό σημάδι στην Ιστορία της πολιτικής συμπεριφοράς των ελλήνων ψηφοφόρων.


Δεν είναι κακό να το παραδεχτούμε. 40% η ΝΔ συν 8% το ΚΙΝΑΛ συν 4% ο Βελόπουλος συν σχεδόν 3% η Χρυσή Αυγή, αυτό μας κάνει 55%, για να μην προσθέσω άλλα μικρά δεξιόστροφα κόμματα. Αυτό το 55% σημαίνει ότι η πλειοψηφία του λαού μας σήμερα αποτελείται από νοσταλγούς του παλαιού πολιτικού συστήματος μέχρι γραφικούς και φασίστες.

Δεν είναι κακό να το παραδεχτούμε. Με το που βγήκαμε από τα Μνημόνια με τις πολιτικές της κυβέρνησης Τσίπρα, ο ελληνικός λαός αποφάσισε να δώσει τα κλειδιά της χώρας σε αυτούς που τη χρεοκόπησαν. Αυτοί είμαστε, ανοίξτε τα ματια. Όποιος παραδέχεται την πραγματικότητα, έχει και κάποιες ελπίδες να την αλλάξει.

Μην απορεί κανείς λοιπόν που η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει την αποδοχή του 55% του ελληνικού λαού στην πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση. Μην απορείτε που η προσωπική δημοφιλία του δωρολήπτη, δανειολήπτη και οφσορούχου πρωθυπουργού είναι 60%. Μην απορείτε που ο ακροδεξιός Χρυσοχοΐδης, ο οποίος «καθαρίζει» τα Εξάρχεια από τα παιδάκια με την πάνινη κούκλα, είναι ο πιο δημοφιλής υπουργός της κυβέρνησης. Αυτοί είμαστε, αυτό θέλουμε.

Ο ελληνικός λαός βαριέται εύκολα. Και σιχαίνεται εύκολα. Και ξαναψηφίζει εύκολα αυτούς που βαρέθηκε ή σιχάθηκε. Αυτή τη στιγμή, εκπαιδευμένος από τη μιντιακή δικτατορία και κουρασμένος από την πολυετή προσπάθεια, ο λαός σιχαίνεται ό,τι του θυμίζει τον Τσίπρα. Και που μας έβγαλε από τα Μνημόνια φταίει, γιατί είχε πει ότι θα τα σκίσει. Και που δεν έκλεψε δεκάρα και άφησε στα ταμεία 37 δις φταίει, γιατί τα πήρε από τους φόρους μας. Και που είναι ρηχό το λιμάνι της Σαμοθράκης φταίει, γιατί 50 χρόνια που κυβερνούσαν οι άλλοι ρηχό ήταν, αλλά εκείνος σε 4,5 χρόνια έπρεπε και σκληρή διαπραγμάτευση να κάνει, και τη χώρα από τη χρεοκοπία να βγάλει και το λιμάνι της Σαμοθράκης να βαθύνει.

Αυτή τη στιγμή το κλίμα σε έναν πάντα ανώριμο εκλογικά λαό είναι ένα: ο Τσίπρας φταίει για όλα. Και θα φταίει για όλα για καιρό, αφού τα ΜΜΕ ξέρουν καλά το παιχνίδι της αποχαύνωσης. Κάποια στιγμή το πράγμα θα γυρίσει, κάποια στιγμή ο Μητσοτάκης θα φταίει για όλα και ο Τσίπρας θα ξανάρθει. Τι σημασία θα έχει όμως; Το ότι ένας λαός τιμώρησε με τον ίδιο τρόπο αυτούς που τον χρεοκόπησαν και εκείνον που τον έσωσε, θα καταγραφεί ως μελανό σημάδι στην Ιστορία της πολιτικής συμπεριφοράς των ελλήνων ψηφοφόρων.


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *