Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

Η Ιστορία δεν γράφεται με ψηφίσματα, τη γράφουν οι λαοί




Ογδόντα χρόνια από την έναρξη του Β’ Π.Π., η Ε.Ε., το Ευρωκοινοβούλιο, η οικονομική ολιγαρχία ποντάρουν στο πέρασμα του χρόνου, για να σερβίρουν στους λαούς και ιδιαίτερα στη νεολαία προκλητικές και ανιστόρητες αθλιότητες που χρόνια έχουν στόχο να καθιερώσουν. Εχουν σχέδιο. Επιδιώκουν να ξεμπερδέψουν με τα Κομμουνιστικά Κόμματα και την επαναστατική τους δράση, προκειμένου ανενόχλητοι να εντείνουν την αντιλαϊκή επίθεσή τους.

Το κατάπτυστο αντικομμουνιστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία την περασμένη βδομάδα, κάνει κυριολεκτικά «το άσπρο μαύρο»:

Η Σοβιετική Ενωση και οι κομμουνιστές, αντί για πρωτοπόρα δύναμη στη συντριβή του φασισμού και την ήττα του Χίτλερ, όπως ήταν, παρουσιάζονται ως δήθεν συνεργάτες και σύμμαχοί του!

Η απελευθερώτρια των ευρωπαϊκών λαών από τον ζυγό του φασισμού, η Σοβιετική Ενωση με τον ηρωικό Κόκκινο Στρατό, προβάλλεται ως δήθεν δύναμη κατοχής, ζητώντας μάλιστα και τα ρέστα, με τη γελοία θέση περί «Νυρεμβέργης» για τους κομμουνιστές!

Ενώ είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι ο φασισμός αποτελεί γέννημα-θρέμμα του καπιταλισμού και ότι κοινή τους βάση αποτελεί η εξουσία των μονοπωλίων, την οποία μόνο ο σοσιαλισμός ανατρέπει, οι κομμουνιστές και η Σοβιετική Ενωση εξισώνονται με το φασιστικό τέρας και τον Χίτλερ!

Το προκλητικά ανιστόρητο ψήφισμα «καταπίνει» το ότι είχε προϋπάρξει το βρόμικο Σύμφωνο του Μονάχου το 1938 ανάμεσα σε Μ. Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία με τη χιτλερική Γερμανία, που παρέδωσε την Τσεχοσλοβακία στον Χίτλερ, αποτελώντας το πρελούδιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και υποκριτικά προβάλλει ότι το Σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ ήταν δήθεν η αιτία ξεσπάσματος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν είναι γνωστό ότι αυτός ξεκίνησε από την κλιμάκωση των ανταγωνισμών για το μοίρασμα των αγορών με τους ανοιχτούς λογαριασμούς που έμειναν στη μέση με τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Κι όλα αυτά, όταν επίσης είναι γνωστή και προφανής η επιδίωξη των ΗΠΑ-Μ. Βρετανίας και Γαλλίας να στρέψουν τον Χίτλερ κατά της ΕΣΣΔ, ειδικά μετά το Σύμφωνο του Μονάχου, ενώ ταυτόχρονα απέρριπταν τις προτάσεις της τελευταίας για τη συγκρότηση μετώπου εναντίον της Γερμανίας. Η εξασφάλιση 20 πολύτιμων μηνών πολεμικής προετοιμασίας, μέσω του Συμφώνου Μολότοφ-Ρίμπεντροπ, διευκόλυνε την ΕΣΣΔ να αναβάλει την επίθεση της Γερμανίας εναντίον της, που τη θεωρούσε βέβαιη, βάζοντας τα θεμέλια για τη μεγαλειώδη επικράτησή της στα πολεμικά πεδία και τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών.

Είναι δείγμα αδυναμίας κι όχι δύναμης το ότι η Ε.Ε., οι κυβερνήσεις της, το κεφάλαιο που από κοινού υπηρετούν, καταφεύγουν σε τέτοια άθλια ψηφίσματα μέσω Κοινοβουλίων για να ξαναγράψουν την Ιστορία. Γιατί όλη τους αυτή η ψευδολογία, που πλασάρεται με το αντικομμουνιστικό ψήφισμα, συμπυκνώνει ό,τι δεν κατάφεραν να καταγράψουν στην Ιστορία και στη συνείδηση των λαών της Ευρώπης τις περασμένες δεκαετίες. Συμπυκνώνει ό,τι δεν χώρεσε παρά μόνο σε περιθωριακές εκδόσεις και καλοπληρωμένες καταχωρίσεις που δεν χώνεψαν οι λαοί μέχρι σήμερα παρά τους τόνους αντικομμουνισμού, τις απαγορεύσεις και τις διαστρεβλώσεις.

Αλλωστε προ διετίας, οι ίδιοι αντικομμουνιστές ομολογούσαν περίλυποι αναμεταξύ τους στο Ταλίν της Εσθονίας ότι τα «λαγωνικά» τους, όσο και να ψάχνουν, «δεν βρίσκουν χειροπιαστά ντοκουμέντα για τις σοσιαλιστικές δημοκρατίες ανάλογα με αυτά που αποκαλύφθηκαν για τις φασιστικές θηριωδίες», ενώ διέγνωσαν ότι «δεν πείθουν όσο θα ήθελαν στις χώρες τους και ιδιαίτερα στη νεολαία».

Προφανώς και ανησυχούν γιατί, παρά τα ώς και 150.000 ευρώ που χρηματοδοτεί κάθε αντικομμουνιστική εκδήλωση η Ε.Ε. από το πρόγραμμα «Ευρώπη για τους πολίτες», όποια έρευνα γνώμης γίνεται στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, με ποσοστά 50% και 60%, οι λαοί παρά την αντικομμουνιστική υστερία στα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τα ΜΜΕ, παντού, δηλώνουν ότι νοσταλγούν τον σοσιαλισμό, που είχαν και έχασαν, θαυμάζουν τους ηγέτες του και αναγνωρίζουν την υπεροχή του σε σύγκριση με την καπιταλιστική βαρβαρότητα που ζουν σήμερα.

Το ανιστόρητο ψήφισμα δεν στηρίχτηκε όμως μόνο από τους ακροδεξιούς, τα διάφορα φασιστοειδή, αλλά και από το ΕΛΚ που «διακρίθηκε» στη συζήτηση για τους εκπροσώπους του ιδιαίτερα από την Ανατολική Ευρώπη και τις χώρες του Βίζεγκραντ, που βάζουν κάτω... ακόμα και φασίστες στον αντικομμουνισμό. Επίσης στηρίχτηκε και από τις πολιτικές ομάδες που ο ΣΥΡΙΖΑ όλο αυτό το διάστημα έχει αναλάβει στην Ελλάδα εργολαβικά να τους φορέσει «φωτοστέφανο» προοδευτικότητας με το λεγόμενο Προοδευτικό Κέντρο του Ευρωκοινοβουλίου (progressive caucus).

Πρόκειται για τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους, που οι ομάδες τους στήριξαν και με τη βούλα το ψήφισμα και μόλις μερικές εξαιρέσεις από αυτούς -στα δάχτυλα των δύο χεριών- διαφοροποιήθηκαν στην ψήφο. Μάλιστα Γερμανός Πράσινος (Buticofer) ήταν αυτός που πρότεινε την αντικομμουνιστική τροπολογία με την ύπουλη διατύπωση που επιχειρούσε να τσουβαλιάσει τα Κ.Κ. με τα φασιστικά και νεοναζιστικά μορφώματα ως δήθεν «κόμματα που εξυμνούν τον ολοκληρωτισμό», προτείνοντας την απαγόρευση λειτουργίας τους.

Συμπερασματικά, το μέλλον, ο νέος κόσμος, ο σοσιαλισμός δεν μπορεί ούτε να απαγορευθεί ούτε με ψήφισμα να τελειώσουν μαζί του. Οι λαοί με κριτήριο τα δικά τους συμφέροντα θα τον επιβάλλουν, γράφοντας και πάλι Ιστορία, γιατί άλλωστε πάντα αυτοί και μόνο αυτοί είχαν την πένα και το ανεξίτηλο «μελάνι», το ίδιο το αίμα τους, για να τη γράψουν...

*Eυρωβουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *