Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Στην Πορτογαλία εμβολιάστηκε το 85% του πληθυσμού!

 


Η Πορτογαλία διαθέτει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού κατά του Covid-19 στον κόσμο, με περίπου το 85% του πληθυσμού της να είναι ήδη πλήρως εμβολιασμένο.

 

Το ποσοστό αυτό τοποθετεί την Πορτογαλία στους πρωταθλητές των εμβολιασμών μαζί με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σιγκαπούρη.

 

Η επιτυχία αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον αντιναύαρχο Henrique de Gouveia e Melo. Ο Γκουβέια ε Μέλο τέθηκε επικεφαλής της task force τον Ιανουάριο και έδωσε πνοή σε ένα εμβολιαστικό πρόγραμμα που ξεκίνησε άσχημα δύο μήνες νωρίτερα, μετά από καταγγελίες για πολίτες που αποκτούσαν πρόσβαση στο εμβόλιο χωρίς να έχει έρθει η σειρά τους. Οι καταγγελίες οδήγησαν σε παραίτηση τον προηγούμενο επικεφαλής.

 

Ο Γκουβέια ε Μέλο ήταν η «ήρεμη δύναμη» που διαχειρίστηκε αποτελεσματικά τις διαμαρτυρίες κατά του εμβολίου, μαζί με μια ομάδα περίπου 30 στρατιωτικών, μαθηματικών και γιατρών που συνεργάστηκαν με αξιωματούχους του υπουργείου Υγείας για τον συντονισμό ενός δικτύου περίπου 300 κέντρων εμβολιασμού. Το σύστημα, το οποίο διαχειρίζονταν περίπου 5.000 γιατροί, νοσηλευτές και εθελοντές, χορηγούσε στο αποκορύφωμά του περίπου 154.000 δόσεις την ημέρα.

 

Σε πρόσφατη διαμαρτυρία ο Μέλο απευθύνθηκε ήρεμα στους οργισμένους διαδηλωτές λέγοντας ότι «ο πραγματικός δολοφόνος είναι ο ιός» καθώς υπήρχαν κάποιοι στο πλήθος που κρατούσαν πλακάτ αποκαλώντας τον «δολοφόνο».

 

Τέτοιες διαμαρτυρίες σπανίζουν στην Πορτογαλία και η συντριπτικά θετική διαχείριση του κοινού από τον Γκουβέια ε Μέλο είναι ένας από τους πολλούς παράγοντες που έχουν κάνει τη χώρα πρωτοπόρο στον παγκόσμιο αγώνα εμβολιασμού κατά του Covid.  






πηγή

 

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *