Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Συγκάλυψη

Στο αρχείο θέτει ο αντιεισαγγελέας την έρευνα για τις καταγγελίες του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλου Χαϊκάλη περί απόπειρας χρηματισμού του προκειμένου να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Μια σύνοψη
Την Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου η εισαγγελία αποφάσισε να θέσει στο αρχείο την καταγγελία την υπόθεση χρηματισμού του βουλυετή Χαϊκάλη και να μην παραπέμπψει τον Γιώργο Αποστολόπουλο.

Λίγες ώρες νωρίτερα είχε διαρρεύσει η κατάθεση Αποστολόπουλου στην οποία φαίνεται ότι ο εισαγγελέας Παναγιωτόπουλος ουσιαστικά βοηθάει τον ύποπτο. Μετά την διαρροή αυτή όλοι περιμέναμε ότι η δικαιοσύνη θα έβγαζε αθώο τον κατηγορούμενο.

Η Δευτέρα πέρασε χωρίς ο Πάνος Καμμένος να δώσει το βίντεο στη δημοσιότητα όπως είχε υποσχεθεί ότι θα κάνει σε περίπτωση που δεν δινόταν άδεια από τον εισαγγελέα. Δεν δώθηκε κάποια εξήγηση.

Ο Παύλος Χαϊκάλης μιλώντας σε δημοσιογράφους αποκάλυψε μέρος των διαλόγων που περιλαμβάνονται στο βίντεο σύμφωνα με τον οποίο ο Σταύρος Θεωδωράκης «τα έπαιρνε από παντού» και ο Τραπεζίτης που εμπλέκεται είναι ο Σάλλας της Τράπεζας Πειραιώς. Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν και κάποιοι διάλογοι που εμπλέκουν επίσης τους Μελισσανίδη, Μαρινάκη, Βαρδινογιάννη αλλά δεν υπάρχει τρόπος να εξακριβωθεί αν ισχύουν όσο δεν είναι στη δημοσιότητα το βίντεο.

Η Pulse δημοσίευσε δημοσκόπηση σήμερα σύμφωνα με το οποίο 3 στους 4 έλληνες δεν πιστεύουν ότι ο Παύλος Χαϊκάλης όντως δέχτηκε απόπειρα χρηματισμού. Η δύναμη των κατεστημένων ΜΜΕ (ή η αδυναμία των εταιριών δημοσκοπήσεων) είναι ακόμα πολύ δυνατή.

Ενστάσεις διατυπώνουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ
«Παρά την ομολογημένη απόπειρα χρηματισμού βουλευτή, η παραπομπή στο αρχείο της υπόθεσης χωρίς προηγουμένως να έχει διαταχθεί άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των συνδιαλέξεων των εμπλεκομένων, γεννάει εύλογα ερωτήματα σε σχέση με την ορθότητα και την σκοπιμότητα της απόφασης».

Αυτό ήταν το πρώτο σχόλιο κύκλων του ΣΥΡΙΖΑ, αφότου ο εισαγγελέας έθεσε στο αρχείο τις καταγγελίες του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη για απόπειρα χρηματισμού του προκειμένου να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ημέρα ντροπής για τη δικαιοσύνη και το πολιτικό σύστημα
Στο αρχείο τίθεται η έρευνα για την υπόθεση των καταγγελιών χρηματισμού του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη σύμφωνα με το πόρισμα του εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, που ερεύνησε την υπόθεση. Ο εισαγγελέας κρίνει ότι δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις που απαιτεί ο νόμος γα την άσκηση ποινικής δίωξης δωροδοκίας βουλευτή «καθόσον δεν προέκυψε κανένα στοιχείο της αντικειμενικής υπόστασης του εγκλήματος ούτε προέκυψε η βασιμότητα της καταγγελίας». 

Ο εισαγγελέας, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει στο πόρισμα ότι δεν πείθεται για τη βασιμότητα της καταγγελίας Χαϊκάλη καθώς και ο φερόμενος ως μεσάζων Γιώργος Αποστολόπουλος είχε παγιδεύσει τον βουλευτή στη συνάντησή τους. Έτσι ο κ. Παναγιωτόπουλος εκτιμά ότι ο βουλευτής έσπευσε να προσέλθει στην εισαγγελία απλώς για να μην προλάβει κάποιος να δημοσιοποιήσει το υλικό της καταγραφής αφού κατάλαβε ότι καταγράφεται και από τον «μεσάζοντα». Μάλιστα ο κ. Παναγιωτόπουλος φέρεται να υποστηρίζει ότι προκαλεί δικονομική και αστική απορία το ότι ο βουλευτής πριν τη συνάντηση δεν κατέφυγε στους αρμόδιους εισαγγελείς που είχαν τη δυνατότητα να κινητοποιήσουν τις αρχές που έχουν την κατάλληλη τεχνογνωσία ώστε να καταγραφεί επίσημα η παράνομη πράξη και να τηρηθούν οι διαδικασίες της αυτόφωρης σύλληψης.
1
Από παντού τα παίρνει το «Ποτάμι»
Παράλληλα, απέδωσε στον Γιώργο Αποστολόπουλο τον ισχυρισμό ότι το Ποτάμι «τα παίρνει από παντού».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ανέφερε ότι, όπως προκύπτει και από το οπτικοακουστικό υλικό, ο κ. Αποστολόπουλος του είπε στις συναντήσεις που είχαν πως το Ποτάμι «τα παίρνει από παντού. «Τα παίρνει και ο Θεοδωράκης, είναι ο πιο έξυπνος από όλους. Μου λέει ο ένας παίρνει από εδώ λίγα, ο άλλος πάει από εδώ, πάει από εκεί».

Σε άλλο σημείο ο κ. Αποστολόπουλο, σύμφωνα με τον κ. Χαϊκάλη, ανέφερε ότι το Ποτάμι παίρνει χρήματα και από ελληνική τράπεζα.
Σύμφωνα με τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο Γ. Αποστολόπουλος του επέστρεψε 2.000 ευρώ και άλλα 800 ευρώ στο πλαίσιο τμηματικής καταβολής των 5.000 ευρώ.
 

Στο αρχείο η υπόθεση Χαϊκάλη
Στο αρχείο θέτει ο αντιεισαγγελέας την έρευνα για τις καταγγελίες του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλου Χαϊκάλη περί απόπειρας χρηματισμού του προκειμένου να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.



0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *