Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Ο Ντογιάκος οφείλει να αποχωρήσει τώρα


Του Κώστα Βαξεβάνη
Στις 6 Δεκεμβρίου έγιναν οι καταγγελίες του Χαϊκάλη για την απόπειρα χρηματισμού. Δεν ήταν καταγγελίες απλού πολίτη αλλά βουλευτή οι οποίες συνοδεύονταν από ντοκουμέντα. Θα περίμενε κάποιος πως σε μία χώρα που η Δικαιοσύνη ανησυχεί για τη Δημοκρατία, το Σύνταγμα και την προσπάθεια εκτροπής τους, πως θα ξεκινούσε προσπάθεια να διαλευκανθεί τί συμβαίνει. Στην Ελλάδα σύμφωνα με την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, μερικές δεκάδες χιλιάδες πολίτες παρακολουθούνται ακόμη και μετά από ανώνυμες καταγγελίες. Λογικό λοιπόν, δε θα τους κατηγορούσε κανείς, να διατάξουν την παρακολούθηση τηλεφώνων των εμπλεκόμενων από τη στιγμή που απειλείται όχι η διάπραξη κάποιου αδικήματος, αλλά η πλαστογραφία της λαϊκής θέλησης και η εκτροπή του Συντάγματος.
Δεν το έκαναν. Δεν το κάνουν ούτε σήμερα που το ζητά ο Χαϊκάλης. Όχι μόνο αυτό, αλλά χρειάστηκε να γίνουν οι δημόσιες καταγγελίες του Λαζόπουλου για να «δραστηριοποιηθεί» η Δικαιοσύνη και να περαιώσει την υπόθεση σε μερικές μέρες. Με τον τρόπο φυσικά που την περαιώνει.
Η υπόθεση αυτή όμως, η οποία εκ των πραγμάτων θα κριθεί πολιτικά όσο προσπαθούν να την καλύψουν με νομικισμό και υποκριτική νομολαγνεία, βάζει επί τάπητος ένα άλλο σοβαρό θέμα. Αυτό της διαρροής των ηχητικών με τον πρωθυπουργό να δίνει εντολή στον «Παναθηναϊκάκια» για νομικό σεξ σε κατηγορούμενους.
Ας μη γελιόμαστε. Ο Κασιδιάρης κατονόμασε ως εντολοδόχο -«Παναθηναϊκάκια» τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών. Και να λοιπόν τώρα, σε μια υπόθεση που δείχνει τον πρωθυπουργό όπως αυτή του Χαϊκάλη, ο Εισαγγελέας Εφετών κύριος Ισίδωρος Ντογιάκος, φαίνεται να τρενάρει το άνοιγμα των επικοινωνιών του Αποστολόπουλου. Ο κύριος Ντογιάκος ήταν επίσης ενήμερος για την παγίδευση του Αποστολόπουλου από την Αστυνομία. Παγίδευση που δεν απέδωσε γιατί κάποιος ειδοποίησε τον Αποστολόπουλο να μην πάει. Το ποιός είναι αυτός, η Εισαγγελία δε θέλει να το μάθουμε, όπως και πολλά άλλα, αφού δεν διατάζει άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για τους εμπλεκόμενους.
Κοινός παρονομαστής σε όλα αυτά είναι ο κύριος Ντογιάκος που υπάρχει κίνδυνος να κατηγορηθεί πως σχετίζεται κιόλας, αφού το επίμαχο βίντεο με τις εντολές Σαμαρά δε διερευνήθηκε ποτέ. Διαρρέει ένα βίντεο υποκλοπής του ίδιου του πρωθυπουργού αλλά κανένας δε νοιάζεται ποιός τον υποκλέπτει; Κανένας δε νοιάζεται αν υπάρχει τέτοια χυδαία και αγοραία παρέμβαση στη Δικαιοσύνη από τον πρωθυπουργό της χώρας; Η ίδια η Δικαιοσύνη κι ο κύριος Ντογιάκος δεν ενδιαφέρονται αν κατηγορούνται αδίκως στη συνείδηση των πολιτών με όσα έχουν διαρρεύσει ώστε να δώσουν εντολή έρευνας;
Η Εισαγγελία Εφετών οφείλει να ανοίξει τις τηλεπικοινωνίες για να μάθει η ίδια και στη συνέχεια οι πολίτες, στο όνομα ποιού δρούσε ο κύριος Αποστολόπουλος ο οποίος εμφανίζεται ως συνοδοιπόρος τριών τουλάχιστον πρωθυπουργών. Οφείλει ακόμη να διατάξει έρευνα για τη διαρροή του ηχητικού που εμφανίζει τον πρωθυπουργό να δίνει εντολές στον κύριο Ντογιάκο. Κι ο κύριος Ντογιάκος οφείλει το συντομότερο να απομακρυνθεί μέχρι να περατωθούν οι έρευνες. Διαφορετικά ο καθένας έχει δικαίωμα να υποθέτει πως δεν πρόκειται για κάποιο μεμονωμένο παναθηναϊκάκια αλλά για παράγκα.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *