Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Είναι πολλά τα υπουργεία, Αρη.


Του Στέλιου Κούλογλου

Το έθεσε λίγο χοντροκομμένα ο Αντώνης Μαυρογιαλούρος-Σαμαράς στο χθεσινό του διάγγελμα: «Επίσης, μετά την προεδρική εκλογή, μπορούμε να διευρύνουμε το κυβερνητικό σχήμα, με τη συμμετοχή και άλλων προσώπων που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, ώστε η επόμενη φάση να μας βρει πιο ενωμένους».
Σύμφωνοι, απ' ότι φαίνεται η υπόθεση Χαικάλη θα μπει στο αρχείο. Τα κανάλια έχουν ήδη βγάλει την ετυμηγορία τους και ορισμένα προανάγγειλαν ήδη το κλείσιμο της ιστορίας, αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες τους οι ενδείξεις για την απόπειρα δωροδοκίας του βουλευτή των ΑΝΕΛ είναι "ασθενείς". Ετσι, αν οι προβλέψεις των δελτίων "ειδήσεων" επαληθευθούν, δεν θα μάθουμε ποτέ τι ακριβώς συνέβη ώστε ο Χαικάλης να τρέχει στον εισαγγελέα και να μαγνητοσκοπεί τον Αποστολόπουλο, που επίσης τον κατέγραφε μυστικά.
Απασχολημένα όπως ήταν με την αποδόμηση του Χαικάλη, λησμόνησαν τα δελτία να σχολιάσουν την επαγγελία που δεν θα είχε διανοηθεί να κάνει ούτε πρωθυπουργός της πιο διεφθαρμένης χώρας της Λατινικής Αμερικής: ανάμεσα στην πρώτη και την δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου, κι ενώ ψάχνει απεγνωσμένα για ψήφους, ο Ελληνας πρωθυπουργός προχωρεί σε έμμεση αλλά σαφή προσφορά υπουργείων στα πρόσωπα «που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας». Σε όσους δηλαδή ψηφίσουν τον κ. Δήμα. Αυτό δεν θυμίζει αποστασία του 65; Αυτό δεν αποτελεί μια ωμή απόπειρα εξαγοράς ψήφου και συνειδήσεων με αντάλλαγμα υπουργεία και υφυπουργεία; 
Τσιμουδιά από τους τηλεοπτικούς σχολιαστές. Και οι ανεξάρτητοι βουλευτές του "ναι" στον Δήμα, που δικαιολογημένα θίχτηκαν από την ανακοίνωση των Βουδούρη-Παραστατίδη; Δεν θα έπρεπε τώρα να καταδικάσουν και τον κ. Σαμαρά που υποβαθμίζει τόσο χυδαία την πολιτική ζωή; Δεν θα έπρεπε να διαχωρίσουν την θέση και το μέλλον τους από αυτόν τον ¨εμετό¨υπουργείων; Δεν δικαιούται  κάποιος να υποστηρίξει ότι τα νέα ναι στον Δήμα στην αυριανή, δεύτερη ψηφοφορία -αν δεν συνοδευθούν από την σαφέστατη δήλωση από όσους ψηφίσουν ότι δεν θα δεχθούν θέσεις υπουργών και υφυπουργών- αποτελούν πιθανώς προϊόν συναλλαγής;
Aν δεν ήταν τόσο κρίσιμη η κατάσταση στη χώρα, θα μπορούσε κανείς να ξεκαρδιστεί στα γέλια σκεφτόμενος το προσεχές "ευέλικτο" σημερινό κυβερνητικό σχήμα, στο οποίο θα πρέπει να χωρέσουν καμιά 20ριά ακόμη, όσοι χρειάζονται για να εκλεγεί πρόεδρος. Ο Στέφανος Μάνος που διαθέτει χιούμορ, κελάηδησε ήδη στο twitter του: «Τι κρίμα που δεν είμαι πια βουλευτής, θα μπορούσα να διεκδικήσω υπουργείο με μόνο αντάλλαγμα να ψηφίσω τον κ. Δήμα».

Πηγή

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *