Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Απέλπιδα προσπάθεια να εκβιαστεί η ψήφος των βουλευτών

Ως «αναμενόμενη και καλοδεχούμενη» θεωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ την επίσπευση της ψηφοφορίας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που αποφάσισε η κυβέρνηση. 
Όπως αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση, η  απόφαση αυτή έγινε σε συνεννόηση με την τρόικα και αποτελεί «απέλπιδα προσπάθεια» των δύο κυβερνητικών εταίρων «να κρυφτούν τα νέα μέτρα και να εκβιαστεί η ψήφος των βουλευτών». 
Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως οι κυβερνητικοί εταίροι «δεν θα τα καταφέρουν», καθώς η ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό «απέδειξε ότι δεν προκύπτει κυβερνητική πλειοψηφία» αντίστοιχη του ελάχιστου αριθμού των 180 βουλευτών που απαιτεί το Σύνταγμα για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.
Σε κάθε περίπτωση, η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει πως η επίσπευση της ψηφοφορίας φέρνει πιο κοντά «τη μόνη προοπτική λύτρωσης για το λαό και τον τόπο, που είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία».
Υπενθυμίζεται πως μία ημέρα μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού (με 155 βουλευτές) και αμέσως μετά την ανακοίνωση του Eurogroup για δίμηνη παράταση στην Ελλάδα, η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει εσπευσμένα σε διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. 

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *