Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Υπομονή παλικάρια μου!

Γεια σου, πιτσιρίκο. Τι είδα σήμερα και μου έκανε τρομερή εντύπωση; Το κομμάτι από την λίστα των μεταρρυθμίσεων που απέστειλε ο Βαρουφάκης στο Eurogroup -και φυσικά εγκρίθηκε-, το οποίο αφορούσε την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Πιο συγκεκριμένα:
«Ανθρωπιστική κρίση (Humanitarian Crisis)- Η ελληνική κυβέρνηση επιβεβαιώνει το σχέδιο της να:
Αντιμετωπίσει τις ανάγκες που προκύπτουν από την πρόσφατη αύξηση της απόλυτης φτώχειας (ανεπαρκή πρόσβαση σε τροφή, στέγη, υπηρεσίες υγείας και την παροχή ρεύματος) μέσω ιδιαίτερα στοχευμένων μη χρηματικών μέσων (π.χ. κουπόνια τροφίμων).
Να το πράξει με τρόπο που θα είναι βοηθητικός για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης και τη μάχη κατά της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας (π.χ. με έκδοση μιας έξυπνης κάρτας πολίτη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κάρτα ID στο σύστημα υγείας, αλλά και για την πρόσβαση στο πρόγραμμα κουπονιών σίτισης κ.τλ.).
Να αξιολογήσει το πιλοτικό πρόγραμμα για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα με στόχο την επέκτασή του σε πανελλαδική βάση.
Εξασφαλίσει ότι η μάχη κατά της ανθρωπιστικής κρίσης δεν θα έχει αρνητικό δημοσιονομικό αντίκτυπο.»
​Αυτά είναι. Δεν έχει άλλο. Να προσθέσω και ένα ακόμα – χωρίς δημοσιονομικό κόστος – μέτρο. Τις γούρνες!
Σε αντίθεση με τα κουπόνια που δικαιούται ο καθένας μόνο ένα πιάτο φαΐ, να φτιάξει η πολυχρονεμένη κυβέρνηση στις πλατείες των χωριών και των πόλεων, μεγάλες πέτρινες γούρνες να πηγαίνουν οι πολίτες να τρώνε όσο θέλουνε.
Τα υπόλοιπα για την νομιμοποίηση και την αποδοχή των «επενδύσεων» στο Ελληνικό, στη Ρόδο, στα αεροδρόμια, κλπ,κλπ δεν αποτελούν έκπληξη.
Κάτι άλλωστε έπρεπε να δώσουν στους Γερμανούς, προκειμένου να γίνουν αποδεκτά από αυτούς τα μέτρα για την αντιμετώπιση της «ανθρωπιστικής κρίσης»!
Αλλά είπαμε. Υπομονή. Το κουπόνι σου στον ώμο για τον δρόμοοο! ​
​Φιλία από την Εσπερία
Ηλίας
Υ.Γ.1 Βρήκα επίσης μια δήλωση του Αλέξη Τσίπρα το 2012 για την δανειακή σύμβαση που υπέγραφε η ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Έλεγε λοιπόν: ​ «Πράξη εθνικής ευθύνης είναι η απόρριψη της δανειακής σύμβασης (…). Με έναν νέο συνασπισμό εξουσίας, δεν θα αναγνωρίσουμε τις παράνομες και αντισυνταγματικές δανειακές συμβάσεις…». (Αλ. Τσίπρας, Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ, 11/2/2012).
​Υ.Γ.2 Άντε να δω πόσους θα κάνω «Τούρκους» σήμερα. Οσμάν ο γενάρχης των Τούρκων, έγινα! ​
(Αγαπητέ Ηλία, ελπίζω αυτή η συμφωνία της κυβέρνησης να έγινε για να μην της σκάσει η χειροβομβίδα στα χέρια, για να κερδίσει χρόνο και να αντεπιτεθεί. Σου έγραψα και άλλη φορά πως ελπίζω η κυβέρνηση να απέφυγε τη σύγκρουση τη στιγμή που την ήθελε η Γερμανία -επειδή κατάλαβε πως της την είχαν στημένη για να την ανατρέψουν-, για να συγκρουστεί όταν το επιθυμεί η ίδια και θα είναι έτοιμη για τη σύγκρουση. Το τι πραγματικά συμβαίνει θα το καταλάβουμε από το ποια μέρη αυτής της συμφωνίας θα εφαρμοστούν και για ποια μέρη η κυβέρνηση θα το παίξει τρελή και θα κάνει καθυστέρηση. Με την ευκαιρία -και επειδή επιμένεις σε σκίτσα με αγωνιστές του 1821-, να σου θυμίσω πως οι επαναστάτες του 1821 δεν πήγαιναν απέναντι στα υπέρτερα στρατεύματα των Οθωμανών σε ανοιχτούς χώρους αλλά έκαναν κλεφτοπόλεμο. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν πολεμούσαν. Σημαίνει πως δεν ήταν χαζοί. Έκαναν την δική τους τακτική, για να νικήσουν. Και είχαν υπομονή. Να είσαι καλά, Ηλία.)


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *