Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Γ. Σακελλαρίδης: Δεν θα υπογράψουμε συμφωνία που δεν σέβεται τη λαϊκή εντολή (Βίντεο)


Δεν είναι δυνατόν να συμπεριφέρονται στην Ε.Ε. σαν να μην έχουν γίνει εκλογές στην Ελλάδα, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Τόνισε πως η κυβέρνηση διαπραγματεύεται χωρίς ακρότητες, αλλά με συνέπεια ώστε να κάνει πράξη τη λαϊκή εντολή που πρόσφατα έχει λάβει.

«Διαβεβαιώνουμε το λαό ότι κάνουμε τα πάντα για να πετύχουμε μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία. Θέλουμε να συνεχιστεί ο διάλογος και να βρεθούν τα κοινά σημεία για να μη μας κατηγορήσει κανείς ότι είμαστε και εμμονικοί σε κάποια σημεία», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, κληθείς να σχολιάσει τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει η συμφωνία σύντομα, ωστόσο για να γίνει αυτό, θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός της αξιοπρέπειας και της δημοκρατίας στην Ελλάδα. «Δεν μπορούμε να μιλάμε για συνέχεια ενός προγράμματος που έχει απορριφθεί από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 



Στο ερώτημα ποια θα είναι η στάση της κυβέρνησης σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία, ο κ. Σακελλαρίδης εμφανίστηκε κατηγορηματικός. 
«Αν καταλήξουμε σε αποτυχία σε καμία περίπτωση δεν υπογράφουμε μνημόνιο, συνέχιση αυτής της πολιτικής και μέτρα που έχουν τον χαρακτήρα λιτότητας», δήλωσε ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να διαπραγματευτεί την αξιοπιστία της.
«Το συμβόλαιο με το λαό έχει να κάνει και με την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω σε αυτά που λέγαμε», πρόσθεσε ο κ. Σακελλαρίδης ενώ απαντώντας σε αυτούς που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι έχει υπάρξει υπαναχώρηση σε ζητήματα όπως η κατάργηση του μνημονίου ή η διαγραφή του χρέους, δήλωσε ότι «το χρέος δεν έχει φύγει από την ατζέντα».
Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για απομάκρυνση του κ. Βαρουφάκη ο Γ. Σακελλαρίδης υπεραμύνθηκε της στάσης του υπουργού Οικονομικών λέγοντας χαρακτηριστικά «είμαστε τυχεροί που μάς εκπροσωπεί ο κ. Βαρουφάκης».
«Δεν έχει ζητηθεί η απομάκρυνση Βαρουφάκη. Ο κ. Βαρουφάκης κάνει εξαιρετικά τη δουλειά του. Βάζει για πρώτη φορά τις αγωνίες του Ελληνα και του Ευρωπαίου πολίτη στο τραπέζι, είναι χαρισματικός κι αυτό ανατρέπει παγιωμένες αντιλήψεις για το πως θα πρέπει να συμπεριφέρεται ο υπουργός μιας χώρας, είμαστε τυχεροί που μας εκπροσωπεί ο κ. Βαρουφάκης».
Σχολιάζοντας τέλος την επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου για το ύπατο αξίωμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι απεικονίζεται στο πρόσωπό του η λαϊκή ενότητα. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο κ. Γιουνκέρ είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά και τον προβληματισμό του για μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα του κ. Αβραμόπουλου στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, χωρίς όμως αυτό να παίξει καθοριστικό ρόλο. Δεν απειλεί ο ΣΥΡΙΖΑ με διαγραφές σε όποιον διαφωνεί, αλλά όλοι οι βουλευτές συνειδητοποιούν ότι λόγω της κρισιμότητας των συνθηκών, πρέπει να υπάρχει ένα αραγές μέτωπο στη Βουλή, τόνισε. 
Στο ερώτημα τέλος αν ένα δημοψήφισμα εξετάζεται από την κυβέρνηση, ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε ότι η κυβέρνηση σε γενικές γραμμές διάκειται θετικά επισημαίνοντας ωστόσο ότι κάτι τέτοιο δεν είναι προς το παρόν στις προθέσεις της. «Το δημοψήφισμα έγινε στις 25 Γενάρη και ήταν η εκλογή μας από το λαό που είχε χαρακτήρα δημοψηφίσματος», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Νομοθετικές ρυθμίσεις με διπλό όφελος, ανακούφιση των πολιτών και είσπραξεις

Η κυβέρνηση επιδιώκει τις συναινέσεις και προωθεί την ενημέρωση και τη συνεννόηση με όλους είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις συνομιλίες του πρωθυπουργού με άλλους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ κράτησε αποστάσεις από τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου περί κούγκι.
Σημείωσε επίσης, ότι η κυβέρνηση τάσσεται υπέρ των δημοψηφισμάτων, αλλά δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να προχωρήσει άμεσα σε μια τέτοια επιλογή, μιας και διαθέτει νωπή λαϊκή εντολή. Εξάλλου οι πρόσφατες εκλογές είχαν και δημοψηφισματικό χαρακτήρα, με την έννοια ότι αντιπαρατέθηκαν δύο εντελώς διαφορετικά προγράμματα.
Το νομοσχέδιο που ανακοίνωσε η Ν. Βαλαβάνη έχουν δύο στόχους α) να ανακουφίσει τους ανθρώπους και β) να μπορέσει να εισπράξει αυτούς τους δύο στόχους. Μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα δεν θα αφορούν μειώσεις μισθών και συντάξεων, αλλά περιορισμό των δαπανών. Συμπλήρωσε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι είναι απαραίτητο να υπάρξουν φοροεισπραχτικοί μηχανισμοί οι οποίοι αυτή τη στιγμή, δεν υφίστανται ώστε να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή.


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *