Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Επιμένει στις 100 δόσεις και σε πλεόνασμα έως 1,5% ο Γ. Βαρουφάκης

Στην εφαρμογή της ρύθμισης των 100 δόσεων επέμεινε ο Γ. Βαρουφάκης, αποκλείοντας ταυτόχρονα κάθε ενδεχόμενο απολύσεων στο δημόσιο και μείωσης συντάξεων και μισθών, ενώ προανήγγειλε άμεσα την έναρξη διαπραγματεύσεων για την αναδιάρθρωση του χρέους.
"Οι 100 δόσεις θα γίνουν αλλά υπάρχουν κάποιες πολύ καλές ιδέες από οργανισμούς όπως ο ΟΟΣΑ για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να γίνει ακόμα πιο έξυπνο αυτό το νομοσχέδιο" είπε στον Real FM ο υπουργός Οικονομικών, ενώ για τον ΕΝΦΙΑ δήλωσε ότι "δεν υπάρχει περίπτωση να μην αλλάξει μέσα στο 2015", αλλά δε διευκρίνισε πότε τοποθετείται χρονικά η αλλαγή.
Για το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ, ανέφερε ότι θα αποφασιστεί σε συνδυασμό με τον γενικό προγραμματισμό της κυβέρνησης μετά τον Ιούνιο.
Ερωτηθείς για την πιθανότητα απολύσεων στο δημόσιο και μείωσης συντάξεων και μισθών, ο Γ. Βαρουφάκης είπε χαρακτηριστικά: "Η απάντηση είναι και στα τρία 'όχι'".
Όπως είπε, δε θα αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά, ενώ σε ερώτηση για τυχόν μεσοσταθμική αύξησή του στη χώρα δεν την απέκλεισε.
"Κάποια μικρή αλλαγή του ενός συντελεστή ΦΠΑ που δε θα αφορά ούτε την παραμεθόριο, ούτε τα βιβλία ούτε τον Τύπο, αλλά ούτε βεβαίως και τα νησιά του Αιγαίου μπορεί να αποφασίσουμε. Δεν δεσμευόμαστε" ανέφερε.
Για το πρωτογενές πλεόνασμα, χαρακτήρισε "καταστροφικό" για την οικονομία τον στόχο του 3%, τονίζοντας ότι δεν συζητείται πλέον.
"Το πρωτογενές πλεόνασμα δε μπορεί να είναι υψηλότερο από 1,5%" είπε, ενώ σε ό,τι αφορά την αναδιάρθρωση του χρέους, προανήγγειλε την άμεση έναρξη των διαπραγματεύσεων.
Κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Γλέζου, ο Γ. Βαρουφάκης είπε πως είναι πεπεισμένος ότι αν του είχε δοθεί η ευκαιρία να μιλήσει με τον κ. Γλέζο και του είχε εξηγήσει "θα είχε καταλάβει τη μεγάλη επιτυχία που πέτυχε η κυβέρνηση".

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *