Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Βαρουφάκης: Δεν αποκλείεται δημοψήφισμα για το ευρώ εάν απορριφθούν οι προτάσεις στην Ελλάδα


Το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για το ευρώ στην Ελλάδα, εάν η Ευρώπη δεν αποδεχθεί τις προτάσεις, αφήνει ανοικτό ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στην ιταλική «Corriere della Serra».
«Όπως έχω πει στον πρωθυπουργό μου, δεν είμαστε ακόμα κολλημένοι στις θέσεις μας. Μπορούμε να πάμε σε εκλογές, να καλέσουμε ένα δημοψήφισμα», δηλώνει ο υπουργός. Σημειώνεται πως στο σχετικό κομμάτι του δημοσιεύματος επισημαίνεται ότι από την εφημερίδα ότι το δημοψήφισμα θα αφορά στο ευρώ.
Παράλληλα, χαρακτήρισε «δηλητηριώδεις» τις συζητήσεις περί Grexit και χαρακτήρισε «πολιτική επιλογή» το πότε θα σταματήσει η συζήτηση για αυτό. Όσον αφορά στη στάση της ΕΚΤ, εξέφρασε δυσαρέσκεια, υπογραμμίζοντας πως επέτρεψε σε προηγούμενες «συντηρητικές» κυβερνήσεις να αυξήσουν το όριο έκδοσης εντόκων γραμματίων, ενώ τώρα αρνείται να δώσει αυτό το δικαίωμα στην Αθήνα.
Ο υπουργός Οικονομικών εξηγεί πως η Ελλάδα δεν ζητά νέο δάνειο στήριξης αλλά«συμβόλαιο για την ανάπτυξη» με τρεις πυλώνες: Την αναθεώρηση των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα, μια έξυπνη ανταλλαγή του χρέους με νέα ομόλογα – που θα συνδέονται με την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας – και ένα πανευρωπαϊκό σχέδιο επενδύσεων που θα χρηματοδοτηθεί με ομόλογα που μπορεί να εκδώσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Ως τώρα το Eurogroup σιωπά, επισημαίνει, συμπληρώνοντας ότι η Ευρώπη είναι ένα «μεγάλο πλοίο που χρειάζεται χρόνο για να αλλάξει πορεία».

PS: Έντονες είναι οι αντιδράσεις στην κυβέρνηση για τον τρόπο που η ιταλική Corriere della Serra παρουσίασε τη συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη. Το υπουργείο Οικονομικών κάνει λόγο για διαστρέβλωση των όσων δήλωσε ο υπουργός από την πλευρά της εφημερίδας, ζητώντας να υπάρξει άμεση επανόρθωση από τον συντάκτη του κειμένου.

3 comments :

Μπουζάνης Κων. - Bouzanis K. on 8 Μαρτίου 2015 στις 5:13 μ.μ. είπε...

" Μπορούμε να ξαναπάμε σε εκλογές ή να προχωρήσουμε σε ένα δημοψήφισμα (για το ευρώ)" !!!!

Θαυμάστε τους!
Θαυμάστε τους όλους!
Θαυμάστε όλους αυτούς τους... Ανεύθυνους!
Θαυμάστε όλους αυτούς, της νεοΕλληνικής μας Κακοτυχίας!
- Λές να μας αξίζουν τέτοιοι... ;

Οι Λαοί Ρε, χρειάζονται Ηγέτες!
Και οι Ηγέτες παίρνουν τους Λαούς στην Πλάτη τους!

ΣΤΑΥΡΟΣ ΦΥΝΤΙΚΑΚΗΣ on 8 Μαρτίου 2015 στις 7:54 μ.μ. είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΣΤΑΥΡΟΣ ΦΥΝΤΙΚΑΚΗΣ on 8 Μαρτίου 2015 στις 7:56 μ.μ. είπε...

Έντονες είναι οι αντιδράσεις στην κυβέρνηση για τον τρόπο που η ιταλική Corriere della Serra παρουσίασε τη συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη. Το υπουργείο Οικονομικών κάνει λόγο για διαστρέβλωση των όσων δήλωσε ο υπουργός από την πλευρά της εφημερίδας, ζητώντας να υπάρξει άμεση επανόρθωση από τον συντάκτη του κειμένου.

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *