Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Δίωξη για κακούργημα σε βάρος υπευθύνων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ποινικές διώξεις σε βάρος των υπευθύνων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ την τριετία περίοδο 2006-7-8, απαγγέλθηκαν από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με αφορμή τη σκανδαλώδη όπως καταγγέλεται, εκμίσθωση ακινήτων του ΟΣΕ που δεν της ανήκουν αντί ευτελούς τιμήματος. Τα ακίνητα φέρεται να εξακολουθούν να ειναι μισθωμένα μέχρι σήμερα προκαλώντας κατα την εισαγγελία ζημία που ξεπερνά τα 3 εκατομμυρια ευρώ στον ΟΣΕ.
Η έρευνα ξεκίνησε μετά από ενημερωτικό σημείωμα της Νομικής υπηρεσίας του ΟΣΕ, η οποία διαπίστωσε ότι εκμισθώνονται ακίνητα που της ανήκουν και δεν έχουν μεταφερθεί υπό οποιαδήποτε νομικό καθεστώς, από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και να χάνονται μισθώματα. Η δίωξη αφορά στο αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία κατά παντός υπευθύνου της περιόδου και είναι κακούργημα αφού η ζημία ξεπερνά τις 120.000 ευρώ και αγγίζει τα 3 εκατομμύρια ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παλαιότερα δημοσιεύματα του Τύπου, έκαναν λόγο για σκανδαλώδη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και συγκεκριμένα αναφέρονταν σε συγκεκριμένα παραδείγματα όπως τα βιομηχανικά κτίρια Κ1-Κ2 στο Θριάσιο Πεδίο. Από το 2006, τα κτίρια Κ1 και Κ2, αξίας άνω των 40 εκ. ευρώ, τα οποία κατασκευάστηκαν το 2004 για τη στέγαση των εγκαταστάσεων συντήρησης τροχαίου υλικού, παραχωρήθηκαν σε ιδιώτες για τη διακίνηση και αποθήκευση προϊόντων, με αποτέλεσμα όχι μόνο την απώλεια σημαντικών εσόδων για τον ΟΣΕ, αλλά και την άμεση οικονομική του ζημία με την επιβάρυνση υπέρογκων λογαριασμών παροχών κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ).

Μαρία Δήμα για την Εφημερίδατων Συντακτών

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *