Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Σε νέο παραδικαστικό κύκλωμα εμπλέκεται ο Μαντούβαλος


Την παραπομπή σε δίκη οκτώ συνολικά ατόμων -μεταξύ των οποίων δύο εν ενεργεία δικαστές, ένας δικηγόρος, ο πρώην βουλευτής Πέτρος Μαντούβαλος και ο γνωστός αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης- ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων προτείνει ο εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος για νέα υπόθεση παραδικαστικού κυκλώματος.
Η δικογραφία αφορά παρακλάδι της μεγάλης υπόθεσης που διερευνούν οι εφέτες ανακριτές Νικήτας Χριστόπουλος και Στέλιος Δαρέλλης για το κύκλωμα των ακινήτων με πρωταγωνιστή έναν μηχανικό, ο οποίος φέρεται να ηγούνταν σε κύκλωμα το οποίο δρούσε επί σειρά ετών αποσπώντας ακίνητα με παράνομους τρόπους.
Η «μαφία των ακινήτων» με τη συγκεκριμένη υπόθεση συνδέεται με την αθώωση του Πέτρου Μαντούβαλου για δωροδοκία του πρώην δικαστή Ευάγγελου Καλούση.
Ειδικότερα, τον Φεβρουάριο του 2010 η απαλλαγή του Πέτρου Μαντούβαλου και δύο δικηγόρων του γραφείου του από την κατηγορία για χρηματισμό του πρώην δικαστή και η καταδίκη του συγκατηγορούμενοού τους επιχειρηματία Ιωάννη Μπολέτση, προκάλεσε την καταγγελία του τελευταίου για «στημένη» δίκη και χρηματισμό του προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Γιώργου Ευσταθίου με 600.000 ευρώ.
Μετά την αναίρεση που ασκήθηκε στην αθωωτική απόφαση, η έρευνα έδειξε μια σειρά εξωθεσμικών - εξωδικαστικών παρεμβάσεων, όπως προέκυψε και από από τα κατηγορητήρια των δύο ειδικών ανακριτών και τις απολογίες των εμπλεκομένων που οδήγησαν τον κ. Ντογιάκο σε παραπεμπτική πρόταση.
Με την ίδια πρόταση ο εισαγγελέας ζητά την απαλλαγή και του Ιωάννη Μπολέτση καθώς και να παύσει το ένταλμα σύλληψης εις βάρος του, το οποίο είχε εκδοθεί μετά την εξαφάνισή του όταν εκφωνήθηκε από το δικαστήριο η ποινή του.

Μαρία Δήμα για την Εφημερίδα των Συντακτών

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *