Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Μεντβέντεφ: Νέος παγκόσμιος πόλεμος αν υπάρξει χερσαία επέμβαση στη Συρία


Μια χερσαία επιχείρηση θα μπορούσε να πυροδοτήσει έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο, προειδοποίησε ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, απευθύνοντας κάλεσμα στις μεγάλες δυνάμεις να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία.
«Οι χερσαίες επιχειρήσεις οδηγούν γενικά στη μονιμοποίηση ενός πολέμου. Όλες οι πλευρές πρέπει να υποχρεωθούν να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αντί να ξεκινήσουν ένα νέο παγκόσμιο πόλεμο», προειδοποίησε ο Ρώσος πρωθυπουργός σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται την Παρασκευή στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
Έθεσε δε το ερώτημα αν «Οι Αμερικανοί και οι Άραβες εταίροι μας πρέπει να το σκεφτούν καλά: θέλουν ένα μόνιμο πόλεμο;»
Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, η Μόσχα και η Ουάσινγκτον πρέπει να ασκήσουν πιέσεις σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ώστε να επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός.
Ο υπουργός εξωτερικών δε της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ είχε ζητήσει την Πέμπτη από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της να χαλιναγωγήσουν την Τουρκία και να την αποτρέψουν από μια πλήρους κλίμακας εισβολή στην Συρία.
Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες ωστόσο έχουν δηλώσει την ετοιμότητά τους να στείλουν στρατεύματα στην Συρία.
Ο Ρώσος πρωθυπουργός έστρεψε τα βέλη του και κατά της ευρωπαϊκής πολιτικής, χαρακτηρίζοντάς «πολύ απλά βλακώδη» την ευρωπαϊκή πολιτική υποδοχής των προσφύγων και μεταναστών που ενσαρκώνει η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.
«Ήταν πολύ απλά βλακώδες να ανοίξουν διάπλατα τα σύνορα της Ευρώπης και να προσκαλέσουν όλους εκείνους που επιθυμούσαν να έρθουν στις πατρίδες σας» επισήμανε ο Ρώσος πρωθυπουργός.
«Η ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική είναι απόλυτη αποτυχία, όλο αυτό είναι απόλυτα τρομακτικό. Ωστόσο δεν θα μπορούσαμε να το φανταστούμε πριν από κάποια χρόνια; Είχατε τόσο κακούς αναλυτές;» κατά το ρητορικό ερώτημα που έθεσε ο Μεντβέντεφ.
«Στις πατρίδες σας υπάρχουν ήδη Σύροι και άνθρωποι από χώρες που γειτνιάζουν με τη Συρία» συνέχισε ο ίδιος.
«Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι; Ανάμεσά τους υπάρχουν σίγουρα φτωχοί νέοι που έφυγαν καταδιωκόμενοι από τον πόλεμο. Τι θέλουν; Να επιβιώσουν αλλά επίσης να αποκτήσουν πρόσβαση στα οικονομικά επιδόματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *