Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Τα νέα της ημέρας



Γράφει η Λώρη Κέζα

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2018, μια καταγραφή γεγονότων: -

Εργοδότης χτύπησε με σιδερογροθιά υπάλληλό του, ντελιβερά. Λέει ότι κανένας εργαζόμενος δεν έχει φύγει απλήρωτος από το μαγαζί του. Για την ασφάλιση δεν είπε τίποτα ούτε για τα σπασμένα ζυγωματικά. 

-Δάσκαλος στη Βοιωτία συνελήφθη για διακίνηση παιδικής πορνογραφίας. Φωτογραφίες και βίντεο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Πολύ σύντομα θα είναι έξω. Έχει σχολιαστεί και από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παλαιότερα «εμείς τους εντοπίζουμε, οι δικαστές τους αφήνουν». 

-Κουκουλοφόροι έσπασαν τα πεζοδρόμια της οδού Κοραή. Πήραν βαριοπούλες, τα έκαναν λίμπα, κύριοι πήγαν, κύριοι έφυγαν, η αστυνομία παρακολουθούσε με κατανόηση. 

Ήταν μια καλή μέρα. Δεν δολοφονήθηκε κανείς. Έτυχε ο ντελιβεράς να επιζήσει από τη χειροδικία και τις γροθιές στο κεφάλι. Έτυχε ο δάσκαλος να μην απλώσει χέρι, αρκέστηκε στην ανωμαλία της οθόνης, να βλέπει παιδάκια να τα βιάζουν αλλού. Έτυχε να σπάσουν μόνο κάποιες πλάκες πεζοδρομίου, να μην καεί η Αθήνα, τουλάχιστον όχι μέχρι το μεσημέρι. 

Μικρές δόσεις βίας, κάθε μέρα, κάθε μέρα, συνηθίζει ο οργανισμός. Μικρές δόσεις βίας που μένουν ατιμώρητες, ορίζουν το πλαίσιο μέσα στο οποίο διαπράττονται τα υπόλοιπα.

  

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *