Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Πολύ κοντά σε συμφωνία Ιταλία - Ε.Ε για τον προϋπολογισμό .!



Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν μπαίνει από σήμερα η πρόταση που παρουσίασε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, στον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό της χώρας.

Σε κάθε περίπτωση, υπαναχώρηση αυτή της ιταλικής κυβέρνησης εκλήφθηκε ως θετικό βήμα από την Κομισιόν.


Άλλωστε ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ ανέφερε πως πρόκειτα για μια σημαντική πρόταση, την οποία και θα εξετάσουμε, στέλνοντας έτσι το μήνυμα πως σε πολιτικό επίπεδο η συγκεκριμένη πρόταση γίνεται αποδεκτή.

Πάντως, αν και έγινε το πρώτο αυτό βήμα, απομένουν ακόμα αρκετά σε τεχνικό επίπεδο προκειμένου οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε μια συμφωνία.

Όπως υποστηρίζει η Κομισιόν, έλαβε την πρόταση Κόντε λίγες ώρες πριν τη συνάντηση του με τον Ζάν Κλωντ Γιούνκερ και ως συνέπεια τώρα απαιτείται η περαιτέρω εξειδίκευση και ανάλυση της από το τεχνικό επιτελείο της Κομισιόν.


Από την πλευρά του, ο Ευρωπαίος επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί, επεσήμανε ότι Ιταλία και Κομισιόν έχουν εποικοδομητικές συνομιλίες όσον αφορά το έλλειμμα αλλά υπάρχει πολλή δουλειά να γίνει ακόμα.

Είναι χαρακτηριστικό πως σήμερα μεταβαίνει στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Τζιοβάνι Τρία, προκειμένου να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις και να δώσει τις δέουσες απαντήσεις στους επικεφαλής και στα τεχνικά κλιμάκια της Κομισιόν.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την Corriere della Sera, ο Τζουζέπε Κόντε ενημέρωσε χθες το βράδυ τους δύο αντιπροέδρους του, Ματέο Σαλβίνι και Λουίζι Ντι Μάιο.
.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Ιταλός πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται πως οι διαπραγματεύσεις με την Κομισιόν κάθε άλλο παρά έχουν τελειώσει και αυτό που ήθελε, ήταν να ενημερώσει πλήρως τους δύο κυβερνητικούς εταίρους τόσο για το αποτέλεσμα των επαφών του με τον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, όσο ακόμα και για το ενδεχόμενο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ζητήσει περαιτέρω περικοπές στο ύψος του ελλείμματος.























tvxs.gr
   

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *